Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie

    , Autor: Lamka

    Dobrý deň,

    Som rok po 2. Sekcii. Užívam od mája minulého roka Azaliu, pretože dojčim. Všetko bolo v poriadku avšak od februára mám problémy
    Najprv sa mi vysypal chrbát a svrbelo to. Potom po mesiaci som mala 1 deň hnedé špinenie. Asi týžden na to zas 5 dňové hnedé špinenie. Potom o týždeň krvácanie. Už krvácam 16 dní a posledné 2 dni sa to zintenzívnilo. Vyrázky zmyzli. Bola som u lekára 2x. Vraj mám všetko v poriadku tak mi nakázal vysadiť Azaliu. Myslíte, že by Azalia mohla toto spôsobiť po skoro 3/4 toka užívania?
    Na krvácanie mi nedal nič. Vraj to prejde same keď vysadim Azaliu. Sestrička mi pre istotu odobrala krv ci mi nechýba železo. Objednala som sa aj k obvodnej lekárke na vyšetrenie. Ďakujem za názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je možné, že opisované ťažkosti s krvácaním, či špinením spôsobuje hormonálna antikoncepcia. Medzi časté vedľajšie účinky patrí aj vznik akné, či vyrážky. Tiež by som sa priklonil k názoru vysadiť antikoncepciu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie

    , Autor: Sova29

    Dobrý večer chcem sa spýtať, s priateľom sme mali pohlavný styk a začala som krvácať na druhý deň to bolo oveľa silnejšie a dnes tak isto silno, nemám žiadne bolesti iba pri cikani ma to trochu reže

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Od zápalu močových ciest až po infekciu v pošve, či poranenie spôsobené pohlavným stykom. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Implementacne krvavanie

    , Autor: Radka78

    Dobry den, chcela by som sa spytat, do kolkych dni od pohl. styku by sa mohlo objavit implantacne krvacnie a ako dlho toto krvacanie v pripade, ze nastane trva. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to veľmi individuálne u každej ženy. K implantačnému špineniu nemusí dôjsť vôbec, prípadne sa môže objaviť až po niekoľkých týždňoch v 4., či 5. týždni tehotenstva, ale aj neskôr, až do 16. týždňa tehotenstva. Nedá sa to takto jednoznačne povedať. Odsledujte si to. Tehotenský test však nemá zmysel realizovať skôr ako na 14. deň meškajúcej menštruácie.

  • Krvacanie po Escapelle

    , Autor: Janulka456

    Dobry vecer, chcela by som sa spytat, ci po uziti Escapelle musi vzdy nastat do cca 5 dni krvacanie a spinenie mimo menstruaciu.Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemusí. Väčšinou to tak ani nie je. Za predpokladu včasného a správneho užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá, aj keď nie nulová. Odsledujte si to.

  • Špinenie po menštruácii

    , Autor: DIDI97979797

    Dobrý deň, po potrate v 20 tt. v januári som dostala menštruáciu 29.03.2024 (asi prvú), po 6 dňoch mi menštruácia skončila, no od 8.dňa mám slabé špinenie/ krvácanie, bolesti v podbrušku a bolesti krížov, je to normálne alebo sa môže jednať o nejaký zápal maternici, pripadne sa maternica ešte dostáva do pôvodného stavu? Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Krvácanie

    , Autor: Matka1233

    Dobrý deň pan doktor, pred 9 a 7 dnami sme mali s priateľom nechránený pohlavný styk. Včera som zacala trosku malo špiniť nasledoval slabý velmi slabý ruzovkasty výtok po utreti papierom. A dnes rano som začala krvácať sytočervenou farbou. Je možné ze by som mohla byt tehotná aj napriek tomuto krvácaniu ? Čítala som ze ked sa implementuje vajíčko tak vtedy žena na začiatku tehotenstva začne krvácať ze to prebieha v dňoch 6-12 od styku. Môže sa jednať aj o toto alebo ked je krvácanie krvácanie tak to značí klasickú menstruaciu ? A este jednu otázku mam ako spoznam aký je medzi tym rozdiel ako by som mohla zistiť ci sa jedna o klasickú menstruaciu ? Je implementačne krvácanie rovnako intenzívne v sile aj v farbe ako menstruacia ? Ďakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania môže byť viacero. Ak Vám mala prísť menštruácia, spomínané krvácanie môže byť menštruačné. Implantačné a menštruačné krvácanie sa niekedy rozlíšiť nedá. Odsledujte si to. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie.