Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolest bradaviek

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň. pobolievaju ma bradavky uz asi 5 dni. ked sa ich dotknem je to dost neprijemne a kazdy vecer sa zafarbuju tak do fialova a a su vystupene este k tomu sa mi zacali robit hrube zilky na prsiach. ked mam podprsenku tak je vsetko ok ale ako ju dam dole tak katastrofa.... Neviete co to moze byt?? uz druhy mesiac uzivam duphostan na upravenie cyklu a po douzivani mi meska menstruacia uz 8dni. robila som si aj test ale vysiel negativny da sa naň spolahnut? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    či sa dá na test spoľahnúť sa ťažko odhaduje, každý má určitú mieru falošného výsledku. Test zopakujte.

Podobné otázky

  • Meškajúca MS

    , Autor: KKat

    Dobrý deň, pozorujem na sebe príznaky tehotenstva ako bolesť bradaviek, nevoľnosť, nafúknuté bruško, únava a meškajúca MS. Nechránený pohlavný styk som mala v plodných dňoch 31.3., bežne mávam 25 dňový cyklus no aktuálne je to 29 dní. Robila som si viacero testov no všetky boli negat., dnes 19.4. mi začalo veľmi mierne špinenie hnedastej farby. S partnerom sa snažíme o dieťa cca 3 mesiace, myslíte že by to špinenie mohlo byť začiatkom MS vzhľadom na negat. testy ?

    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk 31.03.2023, na realizáciu tehotenských testov je ešte skoro, tie budú aj falošne negatívne. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Čo sa týka špinenia, príčin môže byť tiež viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani výsledky vyšetrení, preto sa Vám neviem takto bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor: Neznáme meno

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať.
    Mala som nechránený styk. Pred pár týždňami som prišla o panenstvo. A včera som mala tiež nechránený styk. Priateľ sa spravil mimo zakaždým. A mešká mi menzes mám bolesti brucha, mám rôzne chute, mám tmavý už aj moc aj výtok ako aj inokedy. Ale tento mesiac mi mešká . Vždy som dostala menzes na začiatku alebo v strede mesiaca. Ale po vecine na začiatku a nedostala som ešte.
    Začala ma bolieť chrbtica. Je mi nepríjemné, ťažko od žalúdka na pár minút a potom to prejde. Točí sa mi hlava bolesti hlavy mávam. Mam nepríjemnú bolesť bradaviek. A predtým som nemávala žiadnu bolesť, iba bolesť brucha.
    Môžem byť tehotná ?
    Za odpoveď vopred
    ĎAKUJEM.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.