Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolest vajecnika

    , Autor: janine0108

    Dobry den. Chcem sa opytat, uz asi pol roka sa pokusame o babatko, mam pravidelny cyklus, menstruacia cca 4-5 dni, vsetko ok. Tento mesiac som bola na gyn na specialne vysetrenie, lebo som mala zvysene vysledky na CIN1, vysiel negativne, takze som bola ubezpecena, ze vsetko je v poriadku. Najblizsia menstruacia mi vsak meskala dva dni, priebeh bol v podstate normalny, klasicky mi koncilo krvacanie spinenim, uz sme sa aj milovali a potom asi na 6. den sa mi vratilo slabe krvacanie plus mam tmavohnedy vytok doteraz. Nie je to nejake intenzivne, ale je to uz 9.den od zaciatku menstrucie a nikdy som to nemala a nejako to nevyzera, ze by to chcelo skoncit, cize urcite je to nejaka abnormalia. Plus ma pobolieva lava strana, asi vajecnik(bodava bolest), neviem si poriadne ani lahnut na bok. Je to take striedave, chvilku ma to boli, potom zas vobec, potom zas, tak netusim co to moze byt.Chcem sa spytat ci to moze nejako suvisiet s tym sterom na to specialne vysetrenie, ci sa mi mohlo nieco poskodit, alebo aka je pricina (babo? :o))? Na gyn prehliadky chodim pravidelne, podla doktorky je vsetko ok, tak neviem ci za nou zajtra mam zajst alebo sa nemusim bat, ze je to nieco vazne. Pytam sa, lebo fakt som takyto priebeh menstrucie nikdy nemala. Dakujem velmi velmi pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    na menštruáciu vplýva množstvo faktorov, preto sa niekedy môžu objaviť jej nepravidelnosti. Vo vašom prípade by bolo ideálne ak by ste sa objednali k lekárke na ultrazvuk aby sa vylúčila cysta vaječníka, ktorá sa môže presne takto prejavovať. Tehotenstvo je menej pravdepodobné.

Podobné otázky

  • Bolesť vaječníka

    , Autor: domi-2

    Dobrý deň, asi týždeň pred menzesom som pociťovala bolesti - predpokladám, že vaječník - na pravej strane. Myslela som, že to má súvis s prichádzajúcim menzesom, avšak bolesť stále pretrváva. Okrem toho aj svrbenie, ale to už nie aktuálne. K dr sa samozrejme chystám, ale až po úplnom skončení menzesu, čo bude zrejme po víkende. Len som z toho nervózna. Na preventívne prehliadky chodím pravidelne, naposledy som mala v októbri minulého roka.
    Ďakujem za Váš čas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pobolievania v pravom podbrušku môže byť viacero. Nevylučujem ani ovulačné bolesti. Bez videnia nálezu, USG, či poznania potrebných okolností a informácií sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu.

  • Bolesť vaječníka

    , Autor: an

    Dobrý deň. Rada by som sa opýtala na môj problém. pred 5 timi mesiacmi som obsolvovala operáciu ( laparotomiu ) vaječníkov z dôvodu endometriózy. Boli mi odstránené všetky zrasty. No dodnes mam bolesti pravého vaječníka, ktoré sa stupňujú napr. pri kašli alebo kýchaní. Lekár ma vyšetril ultrazvukom, avšak nič nenašiel. A keďže nemám výtok ani teplotu, tak mi povedal že to nič nie je. Ja však tieto opisované bolesti mám stále / denne.Som po liečbe zoladexom a nič iné neberiem. ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po každej brušnej operácii existuje pravdepodobnosť, že sa môžu opakovane zrasty vytvoriť, samozrejme však , že ich nie je na ultrazvuku vidieť. Presne to môže byť pôvodom opakovaných bolestí. Veľmi dobre však pacientky reagujú po cvičení pilates.