Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • bolesti brucha, panvy, krizov, zadku, plynatost

    , Autor: timea2508

    Dobry vecer,

    dakujem za cas.
    Pred dvomi mesiacmi som pocitovala tahave bolesti v oblasti vajecnikov, cca 2 dni. Zmizli, po par dnoch sa zopakovali. Hlavne v oblasti praveho vajecnika a na pravej strane panvy. Zacala ma boliet aj vrchna cast praveho stehna, ked sa velmi smejem boli ma nad pravym vajecnikom. Bolest krizov na pravej strane, takisto zadok, hlavne prava cast. Trapi ma aj nadmerna plynatost. Spominane tazkosti su sporadicke. Niekedy viac niekedy menej. Stratil sa pocit hladu, staci mi lyzicka polievky na zasytenie. Citim mierne asymetricke brucho, na pravej strane. Nahmatala som si "gulicky" nad pravym vajecnikom. Hlavne k veceru, niektora zo spominanych bolesti. Ked si dam sprchu, boelsti pominu. Aj mi je nevolno od zaludka.
    Moze to byt cysta? Je mozne ju liecit liekmi, aj ked je velka a pravdepodobne rastie? Ak operacne, tak rezom, alebo laparoskopicky? Je mozne, aby som mala este deti?
    Je vo velmi vazne? Prosim o pomoc. Lekara navstivim.
    Mam 25 rokov, menstruaciu pravidelnu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vobe nemusí ísť o cystu, bolo by ideálne podstúpiť vyšetrenie ultrazvukom. Všetky príznaky ste si spojili no vôbec to nemusí spolu súvisieť. myslím si, že zbytočne nad tým uvažujete bez akéhokoľvek vyšetreniua, a strašíte samu seba. Spomínané bolesti obzvlášť na pravej strane môžu súvisieť aj s močovodom, resp. obličkami, hmatné "guličky" môžu byť náplň čiev a vaše obavy môžu súvisieť s prehnaným strachom.