Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,427 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Meškanie

    , Autor: Petra09

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať moj cyklus mi začal velmi skákať teraz mi prišiel po 49- dňoch a pred tým tiež okolo 45 dní može to znamenať nejaký vážnejší problém ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    závisí od vašej anamnézy, od toho koľko máte rokov a podobne. Na reálne posúdenie či ide o problém je nevyhnutné vyšetrenie gynekológom.

Podobné otázky

  • baktéria e.coli

    , Autor:

    Dobrý deň, 2 mesiace dozadu som začala brat ATB summamed kvôli pleti. Brala som ich 3dni, 4 dni prestávka a ďalšie 3 dni. Menštruácia mi prišla načas, avšak trvala skoro 2 týždne(7 dní trvala, potom dva dni nič a potom zase prišlo také stredne krvácanie) čo som dovtedy mala menštruáciu maximálne 5 dni. Ku koncu bolo to krvácanie už iba pri veľkej potrebe. Tak som išla k doktorovi, ktorý mi robil ster a teda iba cez telefon mi povedal že mam "masívnu" baktériu e.coli a teda že asi tým mohlo byt spôsobené to krvácanie. Predpísal mi ATB zinnat a probiotika. Probiotika som doužívala jedno balenie a kedže sa snažím atb vyhýbať nezačala som ich ešte brat nakoľko krvácanie odvtedy už žiadne nemám a ani iné príznaky.
    S mužom sa snažíme o dieta a aj preto som sa atb brat nechcela...A teraz mi menštruácia mešká 9 dní, myslíte žeby to mohlo byt spôsobené tou baktériu ? tehotenský test som si robila 2x a negatívny...Dá sa baktéria e.coli liečiť aj inak ako ATB? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, infekcia má vplyv na menštruačný cyklus, meškanie môže byť spôsobené infekciou. Osobne si myslím, že vplyvom užívania Sumamedu sa u Vás rozvinula bakteriálna vaginóza. Ak sa jedná iba o vaginálnu infekciu E. Coli, ktorá sa v pošve nachádza bežne, ale je v "harmónii" s Lactobacilmi, a moč bol v poriadku, je vhodnejšie užívať lokálnu vaginálnu liečbu, v závislosti od výsledkov citlivosti na danú baktériu. Klasické probiotiká nemajú na pošvu žiadny vplyv. Jednoznačne odporúčam aplikáciu vaginálnych probiotík na úpravu pošvovej mikroflóry. Počas liečby je vhodná pohlavná abstinencia. Snaženie by som odložil až po preliečení.

  • Zápal pošvy

    , Autor:

    Pekný deň chcem sa spýtať, mávam tieto vaginálne problémy od spontánneho pôrodu,
    Predtým žiadne, stále vaginálny výtok, meškanie menštruácie, bolest pri močení a pálenie dr. mi predpísala vaginálne tabletky ale žiaľ nepomáhajú ani tie, poprosím o radu ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám žiadna bližšie informácie, kedy ste rodili, ako, či bol pôrod komplikovaný, či bolo rozsiahlejšie pôrodné poranenie, či ste boli GBS pozitívna, ... preto je veľmi ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Ak ešte kojíte, menštruácia môže byť nepravidelná, respektíve ju nemusíte mať vôbec. Skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, vhodné je aj užívanie vaginálnych probiotík. Nezabúdajte na dostatočný pitný režim, 2 litre tekutín denne. Pri ťažkostiach s močením je pri pretrvávaní vhodné vyšetriť moč a na základe výsledkov nasadiť potrebnú liečbu. U žien môže byť zanesená vaginálna infekcia do močových ciest alebo opačne, preto je dôležité zistiť zdroj prípadnej infekcie. Ak Vám nezaberá nasadená liečba, je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškane menzesu

    , Autor:

    Dobrý deň, (18dni do zadu)16.3, (3dni pred ovulaciou) 19.3 som mala po velmi dlhej dobe pohlavný styk, bez ochrany (stihol vytiahnut (neurobil sa do mna) ). Asi 6 dni som mala bolesti v podbrušku, potom sa bolesti stratili, 30.3 som dostala bolesti brucha ako pred ms ktorú som mala dostať 2.4 no nedostala, teda mešká zatial jeden den. Dĺžku cyklu mam 25 dní a dĺžka menzesu 5 dní. Testy som si robila, Posledný test som robila dnes ráno 3.4’21 a vyšiel negatívne, je možné že meškanie mam zo včerajšieho cvičenia alebo stresu ? Mozno nejaka rada ako by som si mohla ms vyvolať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže ste mali nechránený pohlavný styk, aj keď bez ejakulácie, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Áno, stres, ako aj zmena životného štýlu, či pohybovej aktivity, má vplyv na menštruačný cyklus. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, skôr to nemá zmysel, test môže byť falošne negatívny. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruácia

    , Autor:

    Dobrý deň, posledné 2 týždne som bola v dosť stresujúcej situácií, myslela som si že mi bude nejak extra meškať menštruácia ale nakoniec prišla ako tak na čas ale v prvý deň som ju nemala ani silnú skoro nič, v druhý deň asi do pol dňa som ju mala silnú (čo viem že až na druhý deň začína byť najsilnejšia MS) ale od vtedy v podstate nič. Je normálne po strese mať v podstate tak krátku ms? Lebo mne sa väčšinou stávalo len to, že meškala ale nikdy som ju nemala tak krátku, že v podstate len jeden deň. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, stres nespôsobuje iba vynechanie alebo meškanie menštruácie, ale aj zmenu intenzity, či dĺžky menštruácie. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie 3 týždne a negativ test

    , Autor:

    8 týždňov od nehody" prasknutie kondómu ,, a stres z kvapky lásky " bol to 15 DC cyklus mam 46-47 dní ,, menštruácia mešká 24 deň ,včera tehotensky test 23 dní od meškania bol negatívny ,, od poslednej menštruácie je to už 11 týžden po takejto dobe keby som bola tehotná , by mi to už potvrdil tehotensky test ,nie ? Bojím sa že som tehotná a k doktorovi sa teraz nemôžem objednat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, bez vyšetrenia a odberov sa Vám neviem bližšie vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Po ôsmych týždňoch by však už tehotenský test bol pozitívny.