Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,432 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • ...

    , Autor: nikolkaM

    dobry den.prosim vas ja by som sa chcela len opytat uz asi 3-4mesiac mavam problemy a to.ked vysadim antikoncepciu na 7dni dostanem menstruaciu a po nej hned ma zacne stipat okolo vchodu do posvy.je to neaka infekcia?mozem si na to kupit canesten mast alebo co by som mohla?nemavala som tieto problemy len teraz ak pisem 3-4mesiace asi.a pohlavny styk som nemala tak neviem co to moze byt.dakujem vam velmi pekne za vasu odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    je možné, že ide o infekciu, ak sa to pravidelne opakuje bolo by vhodné navštíviť gynekológa aby urobil cielené vyšetrenie aodobral kultiváciu z pošvy. Canesten cream je konkrétne na mykotickú infekciu, ak nemáte práve možnosť navštíviť gynekológa tak si to v lekárni zakúpte, mykóza je najčastejšia infekcia takže by to mohlo pomocť, ale do budúcnosti si určite naplánujte gynekologickú prehliadku.

Podobné otázky

  • Bielo hnede hrudky

    , Autor:

    Dobrý deň. Beriem hatk leverette na upravu ms cyklu pretoze mavam spinenie cca 10 dni pred ms. Avsak hocikedy uprostred cyklu zacnem spinit alebo mavam take hnedo biele hrudky... aj pocas ms (aj ked neberiem hatk) mavam take zvlastne bielo krvave zrazeniny... co to moze byt? Niekedy aj velmi velke. Bola som na vysetreni viac krat, maternica vraj vyzera byt v poriadku, krv je ok, mavam len vysoku sedimentaciu. Mavam aj palpacne bolestive vajecniky a jeden vajickovod uz mi zobrali kvoli sactosalpingu. Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je sa ťažké bližšie objektívne vyjadriť. Príčin môže byť viacero. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa špinenie môže vyskytovať, aj počas celého cyklu. Ak budú ťažkosti pretrvávať a vylúči sa infekcia, bude vhodné porozmýšľať o zmene preparátu hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo do 10. týždňa je založené na princípe, že embryo sa alebo uchytí a prosperuje a nemajú na neho vplyv vonkajšie faktory, lieky, žiarenie, .... alebo je nejakým spôsobom poškodené, či náchylnejšie a dôjde k potratu, či už vo forme zamlčaného potratu alebo spontánneho.

  • Vajecniky

    , Autor:

    P.doktor ďakujem za odpoveď...a ešte sa chcem spýtať..že tie bolesti vaječníkou...vlastne je to preto že sa trebárs odďaľuje menzes...ďakujem za vašu trpezlivosť s nami ženami...otázka predošlá bola bolesti vaječníkou pri užívaní norethisteron...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, norethisteron pôsobí na viacerých miestach a úrovniach, jednak tlmí tvorbu pohlavných hormónov a zabraňuje zretiu folikulov a ovulácii, ďalším účinkom je schopnosť zastaviť maternicové krvácanie. Miestny účinok na sliznicu maternice vedie k prerušeniu krvácania z maternice, ktoré nie je viazané na menštruačný cyklus.

  • Vaječníky

    , Autor:

    Dobrý den môžu ma bolieť vaječníky pri užívaní norethisteron..užívam tretí deň..ráno a večer jednu tabletku..mám ich užívať 14 dní...mám 49 rokou...ďakujem za odpoveď...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, počas užívania lieku sa môžu vyskytovať bolesti v podbrušku. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • klebsiella oxytoca a streptokok agalactiae

    , Autor:

    dobry den som v 1 trimestri konkretne 7 tyzden po vysetreni mi oznamila pani doktorka ze mam streptokoka a klebsielu oxytoca dala mi antibiotika suprax 200 mg a rosalgin na vyplach... zaujimalo by ma ci to nemoze mat vazny dopad na plod takato liecba antibiotikami dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, používanie Supraxu počas tehotenstva, zvlášť v 1. trimestri, vyžaduje starostlivé zhodnotenie pomeru prínos/ riziko. Na plod to nemusí mať žiadny dopad. Väčšinou to v I. trimestri funguje v zmysle všetko alebo nič. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.