Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcny kruzok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, začala som používať krúžok ornibel po prvý krát, zaviedla som ho v prvý deň menštruácie ale stále mam menzes, je to normálne alebo mal menzes v priebehu prvého dňa prestať? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to normálne, menštruácia môže byť do ďalších dní slabšia, ale nemusí prestať. Pokračujte v pravidelnej a správnej aplikácii vaginálneho antikoncepčného krúžku.

Podobné otázky

  • Teyla a expiracia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prosím vás beriem ant.krúžok Teyla a vložila som si ho 13.8 a vyberala o 3 týždne 3.9
    Neskôr som si všimla že krúžok ma expriraciu 9/2024.je možnosť že som tehotná ta expriracia plati ešte cely september alebo ako to je?dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak, ako to platí pri expirácii vo všetkom, od potravín po všetok spotrebný tovar, ak je písaná expirácia do 09/2024, platí to na celý daný kalendárny mesiac, takže minimálne do 30.09.2024 je vaginálny antikoncepčný krúžok plne účinný.

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, že ak som si omylom nechala Teylu 4 týždne a potom som bola týždeň bez ako je v príbalovom letáku, potrebujem dodatočnú ochranu po znovu zavedení krúžku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste vaginálny antikoncepčný krúžok mali zavedený 4 týždne (nie viac ako 4 týždne!) a následne ste boli týzdeň bez krúžku, zaveďte si po týždni bez krúžku nový krúžok. Za daných okolností nepotrebujete dodatočnú ochranu. Do budúcna si však dávajte pozor a dbajte na pravidelné, správne a včasné vkladanie a vyberanie vaginálneho antikoncepčného krúžku.

  • Antikoncepcny kruzok - meskanie menzesu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Prajem pekny den,
    prosim Vas, uz vyse 4 rokov uzivam antikoncepcny kruzok Teylu a doteraz sa mi nikdy nestalo, ze by mi menstruacia meskala viac ako den.. Dnes je to uz 3. den a nerozumiem tomu.. Davam si pozor, kruzok si zavadzam a vyberam tak ako mam, bola som teraz chora, no neviem ci to s tym moze suvisiet, kedze som ziadne ATB nebrala..
    Mohla by som aj napriek tomu otehotniet? Ak aj pri stykoch si davame s priatelom pozor?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niekedy sa aj napriek pravidelnému a správnemu používaniu, či aplikácii vaginálneho hormonálneho antikoncepčného krúžku nemusí krvácanie z vysadenia dostaviť. Neznamená to automaticky znížený účinok. Ak ste používali vaginálny antikoncepčný krúžok správne, tehotná nebudete. Nevylučujem, že meškanie krvácania môže mať súvis stým, že ste boli prechladená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcny krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela som sa opýtať, po 7 dňovej pauze od antikoncepčného krúžku som si dala ďalší, o hodinu neskôr keďže som bola odcestovana a krúžok som si nemohla dať presne v ten istý čas ako prvý. Kedy tento druhý krúžok začne účinkovať ? Zaraz alebo to trvá niekoľko hodín-dní ? Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak bol časový rozdiel v zavedení vaginálneho antikoncepčného krúžku iba hodinový, nebude to mať vplyv na jeho účinok. Účinok je okamžitý. Rozdiel do 12 hodín od času obvyklého zavedenia nemá na účinok hormonálneho vaginálneho krúžku vplyv. Pokračujte v pravidelnej a správnej aplikácii vaginálneho krúžku.

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám otázku. Antikoncepčný krúžok som používala vyše týždňa, dala som si ho hneď prvý deň menštruácie. No s priateľom sme mali nechránený sex a urobil sa do mňa. Aká je šanca, že môžem otehotnieť, keď som používala krúžok len týždeň ? Vadí to vôbec nejak ? Ďakujem vopred za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu, že ste si ho aplikovali v prvý deň menštruácie, ste chránená od začiatku užívania. Nemusíte sa obávať ani pohlavného styku s ejakuláciou. Pokračujte v pravidlenej a správnej aplikácii vaginálneho antikoncepčného krúžku.