Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a hnačka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, dnes som mala s priateľom nechránený styk a teda priateľ ejakuoval do vnútra, no úplne som zabudla, že v stredu v noci okolo pol noci som mala hnačku, nie extra silnú, no bolo to asi hodinu a pol potom ako som vzala antikoncepciu. Stolicu som mala aj normálnu a potom riedku, ale iba raz. Potom už nie. Sú znížené účinky antikoncepcie? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa jednalo o jednorazovú redšiu stolicu a nie o silnú a opakovanú hnačku, účinok hormonálnej antikoncepcie nemusí byť znížený. Do budúcna odporúčam pri hnačke do 3 až 4 hodín užiť náhradnú tabletku hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a hnacka zaludocne tazkosti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, beriem hak daylette 24+4.

    Na 22. aktivnu tabletku som mala raz hnacku a dala som si nahradnu tabletku

    Na 23. aktivnu tabletku som mala zaludocne problemy, bolel ma zaludok a mala som krce a pocit na zvracanie ale nevracala som, no tabletku som uzila az o 10 hodin neskor ako zvycajne. Raz ma prehnalo

    Na 24. aktivnu tabletku ma uz aj prehanalo niekolko krat, uzila som v priebehu dna aj immodium, smecta, hylak, cierne uhlie a pila cierny caj, matovy a salviovy caj.

    Na 1. a 2. placebo tabletku ma uz neprehanalo ale uzila som 3 krat denne smectu preventivne. A pila vyssie spomenute caje.

    Chcem sa spytat kedy budem zasa plne chranena. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností je vhodné sa chrániť aj doplnkovo aj prvých sedem dní ďalšieho blistra. Závisí však tiež od toho, či budú tráviace ťažkosti pretrvávať.

  • Antikoncepcia a hnačka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Belara a som po 7 dňovej prestávke. Dnes som brala druhú tabletku z blistra a asi 13-15 minút po tom som mala hnačku. Chcela by som sa opýtať, či sa mám teraz dodatočne chrániť. Alebo či je šanca, že tabletka zostala v tráviacom trakte. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste po hnačke neužili ešte jednu tabletku, je potrebné sa teraz najbližších 7 dní chrániť aj s kondómom.