Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,703 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie počas antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Mistra cca rok, užívam ju pravidelne. Chcela by som sa spýtať - väčšinou mi 2 dni pred doužívaním blistra začne špinenie a mierne bolesti v podbrušku, opakuje sa to cca už 4.-5.krát. Myslíte, že je potrebné zmeniť preparát? Vediem zdravý životný štýl, nefajčím a pijem len príležitostne. Ďakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám to vyslovene neprekáža a preparát Vám vyhovuje, nie je potrebné meniť preparát hormonálnej antikoncepcie. V prípade, že by Vám to prekážalo, je možné zmeniť preparát hormonálnej antikoncepcie za iný, s o niečo vyšším množstvom a odlišným zložením.

Podobné otázky

  • Špinenie počas antikoncepcie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,. Mám taký problém. Od augusta 2012 beriem antikoncepciu Katya. Nikdy som s ňou nemala problém, iba minulý mesiac počas jej užívania som po menštruácií neprestala špiniť a špinila som celý mesiac. Bola som za gynekológom, ten mi povedal, že to môže byť zo stresu (som maturantka) a predpísal mi Ascorutin 3x2 tbl. Tento mesiac na desiaty deň užívania tabletky sa mi spustilo jednorázovo menšie množstvo krvi a za tým som pár dní špinila. V utorok, 21.05.2013 beriem poslednú tabletku z balenia a mala by som dostať menštruáciu, no dnes som si opäť na nohavičkách našla svetlú hnedú škvrnu. Neviem či mám tabletky užívať naďalej, či je to normálne, alebo mám navštíviť opäť svojho gynekológa s týmto problémom. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    stres môže ovplyvňovať menštruačný cyklus no ak sa to bude ešte jeden mesiac opakovať - bez významnejšej stresovej príčiny požiadala by som o zmenu hormonálnej antikoncepcie.