Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,479 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a kondom

    , Autor: Lulu_be

    Dobrý deň, prosím Vás ,chcela by som sa opýtať. Dňa 9.apríla som začala prvýkrát užívať antikoncepciu Aidee , bol to tretí deň cyklu. Dňa 27.4 som mala pohlavný styk s kondómom, no vyvrcholenie bolo mimo pošvy. Asi hodinu na to, sme mali opäť pohlavný styk, opäť s kondómom , kde pri vytiahnutí sa zošmykol a ostal trošku vnútri pošvy. Hneď som ho vytiahla, vyvrcholenie nebolo žiadne. Priestotu som do dvoch hodín užila tabletku po. Teraz je druhý deň pauzy, po dobratí prvého blistra antikoncepcie a menštruácia neprišla. Môže to byť spôsobené tabletkou po? Za odpoveďou Vám ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie nebolo potrebné za daných okolností užiť tabletku núdzovej antikoncepcie, boli ste plne chránená. Krvácanie z vysadenia sa nedostavilo pravdepodobne pre užitie spomínanej núdzovej antikoncepcie. Odsledujte si to. Aj napriek tomu pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní hormonálnej antikoncepcie, počas ktorej užívania môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy bez väčšieho rizika otehotnenia.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a kondom

    , Autor: babuuu

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na spoľahlivosť antikoncepcie a kondomu zároveň. Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, nemusíte užívať doplnkovú formu bariérovej ochrany - kondóm. Už samotná hormonálna antikoncepcia je spoľahlivá.