Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,381 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tri-regol: chybné užitie

    , Autor: Nikol-r

    Dobrý deň,

    mám otázku k lieku Tri-regol. Bola mi diagnostikovaná hyperplázia endometria a pred kyretážou sme s lekárom dali šancu Tri-regolu(3m). (vysokú sliznicu sme v minulosti upravovali Norethisteronom na 3m, po ktorom sa na rok upravil aj cyklus). Hladina hormónov bola teraz podľa lekára v norme (okrem nízkeho AMH). Mám 25 rokov a antikoncepciu som v minulosti nebrala aj napriek tomu že ma m. cykly trápia od puberty (silné, dlhé). V posledných mesiacoch často spotting a nepravidelné krvácenie (metrorrhagia). Tým sa dostávam k problému. Pred dvomi dňami sa mi večer spustilo krvácanie po ktorom som dva dni nekrvácala ani nešpinila, chýba mi teda jedna pilulka z blistra a nie som si istá ako pokračovať keď sa menštruácia naozaj dostaví. Mám pokračovať v blistri alebo to je problém a mám začať novým, načatý nechať nakoniec ..? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už začali s užívaním hormonálnej antikoncepcie v prvý deň menštruácie, je pomerne častým prejavom po začatí užívania skončenie krvácania. Ak Vám teda chýba z načateho blistra jedna tabletka, ktorú ste užili v prvý deň krvácania, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie aktuálneho blistra. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.