Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nechraneny styk

    , Autor: Vikina2

    Dobrý deň už 4 mesiace beriem antikoncepciu zoely a mali sme teraz s partnerom 2 dni po sebe nechraneny styk ale bolo to tak že ani minutu to netrvalo a nespravil sa do mňa ale stále sú tam kvapôčky lásky aká je šanca otehotnenia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie môžete mať nechránený pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Nemusíte sa obávať. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a antibiotika

    , Autor: Llllliiiiivvvvv

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu dienorette už 2 roky a začala som užívať antibiotiká PNC 750 (užívam asi 4 dni). Počas tohoto obdobia som mala nechránený styk. Existuje veľká šanca tehotenstva? Alebo sa nemusím obávať?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania spomínaných antibiotík je vhodnejšie chrániť sa aj doplnkovo pre riziko možného zníženia účinku hormonálnej antikoncepcie. Počas celého užívania antibiotík, ako aj aspoň 7 dní po ich doužívaní sa chráňte aj doplnkovo (používajte kondóm). Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • ATB, zníženie účinku HA

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette ale kvôli zápalu v zube budem musieť pravdepodobne užívať aj antibiotiká. Ide o to, že 7.4 som mala posledný nechránený styk a keďže antibiotiká znižujú účinok HA tak môžem z toho styku otehotnieť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, ak ste v čase nechráneného pohlavného styku neužívali antibiotiká, ktoré môžu znížiť účinok hormonálnej antikoncepcie, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a neotehotniete. Počas užívania antibiotík, ktoré znižujú účinok hormonálnej antikoncepcie, ako aj aspoň 7 dní po ich doužívaní sa chráňte aj doplnkovo (používajte kondóm).

  • HAK Daylla

    , Autor: anika4176

    Dobrý deň, 3 dni pred začatím menštruácie som mala nechránený styk ale partner sa urobil mimo mňa (užívam HAK Daylla). Menštruacia mi normálne prišla, následne som začala užívať posledný blister a zistili mi trombofiliu. Gynekologicka mi povedala vysadiť antikoncepciu po dobratí tohto posledného blistra. Chcela by som sa opýtať či je možnosť žeby som mohla byt tehotná aj keď sa partner urobil mimo mňa. Bojím sa že nepríde po vysadení potom menstruacia a budem z toho v strese.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste okne chránená a môžete praktizovať aj nechránený pohlavný s ejakuláciou do pošvy. Po vysadení hormonálnej antikoncepcie však samozrejme ochrana pred otehotnením končí a preto je potrebné používať niektorú z ďalších foriem antikoncepcie.

  • Nechránený styk

    , Autor: Lk..

    Dobrý deň,prosím vás môžem užiť tabletku po,aj keď dcérka bude mať za 3 mesiace 2 roky a ešte ju dojčím, najčastejšie v noci a ráno,cez deň len výnimočne. Mohlo by jej to nejako uškodiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tabletky núdzovej hormonálnej antikoncepcie by sa nemali užívať v období kojenia. V prípade, že tabletku užijete počas tohto obdobia, po užití lieku sa neodporúča dojčiť 7 dní. Počas tohto obdobia sa materské mlieko odporúča odstriekavať a zlikvidovať, aby sa stimulovala laktácia.

  • Styk

    , Autor: Sanika777

    Dobrý deň užívam antikoncepciu už 4 mesiace, mala som 7 dňovú pauzu od antikoncepcie a v prvý deň dalšieho užívania som mala nechránený styk. Môžem.bit tehotná?ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností a za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená, môžete mať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.