Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Núdzova Antikoncepcia Apreg

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Zobrala som núdzovu antikoncepciu (Apreg) do 3h po pohlavnom styku 21.11. Na 6 deň ráno mi prišlo krvácanie, bolesť brucha, občas aj krče. Ďalšie dni až do dnes raz krvácam raz nie. Niekedy aj ako keby špinenie no nie som si na 100% istá. Všetko čo sa mi deje sú písane ako bežne vedľajšie učinky. Môžu tak dlho pretrvávať vedľajšie účinky? Menštruácia mi ma prísť 10.12. Alebo je to už menštruácia? Prípadne kedy sa to zmierni/da do normálu. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu včasného užitia tabletky núdzovej antikoncepcie je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Medzi najčastejšie vedľajšie účinky patrí nepravidelné krvácanie, či znepravidelnenie menštruačného cyklu, ktoré je individuálne u každej ženy. Spomínané krvácanie nie je menštruácia v pravom slova zmysle. Kedy sa cyklus upraví Vám povedať neviem. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.