Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nospa

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, písala som vám ohľadne pichanie v oblasti panvy. Pichanie trvalo jeden deň. Pred tým som však užila 2 dní po sebe nospu. Mohla nospa znížiť účinok antikoncepcie? Ak by som šla na kontrolu ku obvodnému gynekologovi, videl by prípadnú ovulaciu (aj napriek užívaniu hak) teda ak by to pichanie bolo spôsobené ovulaciou?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, NoSpa nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie je ovulácia blokovaná. Odsledujte si to. Príčiny pichania mohli byť pôvodom z tráviaceho traktu, keďže ste boli nútená užiť NoSpu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý ďen,
    28.04.2014 som začala brať antikoncepciu prvý krát, je to mistra,v sobotu bude týžďen po menzes a chcela by som sa dozvedieť,že keď začnem teraz užívať aj polygynax na výtok,či nezníži účinok misrty,či môžem brať obidve naraz,a či nabudúci týždeň môžem mať pohlavný styk bez inej ochrany?Ešte toľko,či môžem brať pri mistre aj vitamín b a c,a pri bolestiach brufen,alebo ibalgin,nospa,atď,
    dopredu ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tieto vyššie spomínané lieky by nemali vôbec interferovať s antikoncepciou.Ak však máte výtok určite by ste minimálne týždeň nemali mať pohlavný styk.
    S pozdravom