Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,320 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Oneskorenie tabletky

    , Autor: A1645

    Dobrý deň chcela som sa spýtať normálne beriem tabletky o siedmej ale postupne počas týždňa sa mi to pomaličky posúvalo na ôsmu poslednú tabletku som brala 20:20 a na ďalší deň som na to zabudla ale spomenula som si ráno a o siedmej som si ju dala. Mam brat doplnkovú antikoncepciu alebo je to vpohode.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vo všeobecnosti užitie zabudnutej tabletky hormonálnej antikoncepcie do 12 hodín od času obvyklého užitia nevyžaduje používanie doplnkovej formy antikoncepcie. Ak si chcete byť istá, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a nasledujúcich sedem dní používajte aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

Podobné otázky

  • Oneskorenie tabletky

    , Autor: Anička06

    Dobrý deň, antikoncepciu užívam o 16:00 hodine ale tabletku som zabudla vziať a spomenula som si na to až o 20:00h. Medzitým sme mali pohlavný styk aj s ejakuláciou. Som chránená stále ? Tabletky beriem pravidelne. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Nemusíte sa obávať. Aj keď sa odporúča užívať tabletky hormonálnej antikoncepcie v približne rovnakú hodinu, pár hodinový posun (do 12 hodín od času obvyklého užitia) nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, teda nedôjde k jeho zníženiu. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.