Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nízkohormonálna antikoncepcia Zlynda

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa spýtať na spoľahlivosť antikoncepcie Zlynda, samozrejme mám na mysli spoľahlivosť pri riadnom užívaní každý deň v rovankú hodinu. Mám 23 rokov a túto antikoncepciu užívam rok a 3 mesiace. Počula som však, že nízkohormonálne antikoncepcie nie sú natoľko spoľahlivé ako vysokohormonálne. Nechcem však veriť niečomu čo nemám overené od odborníka preto sa pýtam pre istotu vás. Je potrebné sa pri tejto antikoncepcií aj nejako inak chrániť, alebo jej môžem dôverovať?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v súčasnosti sa používajú iba nízkodávkové preparáty hormonálnej antikoncepcie. Zlynda patrí medzi jednozložkové, čisto gestagénové, preparáty hormonálnej antikoncepcie, ktoré využívajú ženy počas obdobia kojenia alebo ženy, u ktorých je kontraindikovaná kombinovaná hormonálna antikoncepcia. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie budete chránená. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.