Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Daylette a doplnenie otázky z 20.10.

    , Autor: Barborela

    Dobrý deň,
    písala som ohľadom antikoncepcie a nedostania menzesu. Mám k tomu doplnujucu otázku.

    Začala som užívať antikoncepciu Daylette, práve dnes som dobrala prvý blister avšak menzes neprišiel. Respektíve dnes ráno som raz mierne zakrvacala. Od zajtra idem na druhý blister, čiže aktívne tabletky, mám to brať akože menzes som už mala a ďalší čakať o mesiac? Nie že by mi to chýbalo ale nechcem ho dostať nečakane niekde uprostred blistra a chodiť s flakom na zadku. Predtým som mala inú antikoncepciu a tam som mávala normálny menzes počas placebo tabliet. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak, ako som Vám písal, počas užívania hormonálnej antikoncepcie žena normálnu menštruáciu nemá, jedná sa o formu krvácania zo spádu hormónov, ku ktorému môže a nemusí dôjsť. Neviem Vám zaručiť, že ku zašpineniu nedôjde počas užívania ďalšieho blistra. Ak užívate súčasný preparát hormonálnej antikoncepcie len krátko, môže sa to stať. Niekedy však môže byť krvácanie iba vo forme jednodňového zašpinenia. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.