Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Je to v poriadku

    , Autor:

    Dobry den potrebovala by som poradit antikoncepciu uzivam uz viac ako 2roky a nikdy som nemala podobnw problemy v juni som mala menstruaciu normalne v juli som si menstruaciu chcela oddialit o 3dni ale na 4den kecy som uz vynechala tabletky dom zacala silno krvacat a vypatavali zo mna kusy krvi teraz uz 4den uzivam antikoncepciu ale stale mam krvacanie ktore sa strieda najskor masm uplne stlabe az ziadne a v noci sa mi spusti nekontrolovatelne krvacanie mam este pockat a uzivat nadalej antikoncepciu alebo mam navsrivit hned gynekologa

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne informácie ohľadom preparátu hormonálnej antikoncepcie ani iné okolnosti “oddialovania” menštruácie, ťažko sa takto vyjadriť k ďalšiemu postupu. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Vplyv na antikoncepcia Daylla

    , Autor: Anonymka1

    Dobrý deň,

    užívala som antibiotiká Cefixine Infarm 400 Mg na zápal močových ciest 7 dní v pondelok 5.2 som dobrala poslednú tabletku a v lekárni mi uviedli že toto antibiotikum nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie Daylla, tak sa chcem opýtať, že ako to je? Keď sa ejakuluje dovnútra účinok antikoncepcie môže byť znížený a keď je prerušovaný že je to vonku tak je to v poriadku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané antibiotiká by nemali mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, takže za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Prerušovaný pohlavný styk nie je antikoncepcia!, takže v prípade prerušovaného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva prakticky obdobná ako v prípade nechráneného pohlavného styku s ejakuláciou. Ak ste užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, nemusíte sa obávať tehotenstva. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Stolica

    , Autor: Danka02

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu a dnes mam druhý deň pauzu a počas hodiny som mala dva krát za sebou normálnu stolicu. Je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to normálne. Záleží tiež od toho, čo všetko a aké množstvo ste skonzumovali. Odsledujte si to. Po skončení sedemdňovej pauzy pokračujte v plánovaním pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Stolica

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, ak mám normálnu stolicu 2-3 minúty pred užitím aktívnej tabletky tak je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to v poriadku, nemusíte sa obávať. Podstatné je, aby nedošlo k zvracaniu alebo opakovaným hnačkám do 3 až 4 hodín od užitia aktívnej tabletky hormonálnej antikoncepcie.

  • Mirena

    , Autor: Mirka22693

    Dobrý deň, prosím Vás je vhodné brať Bionoroca Agnucaston aj keď mám vnutromaternicové teliesko mirenu ? Má to nejaky vplyv ? Alebo je to v poriadku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínaný voľnopredajný preparát na úpravu menstruačného cyklu je užívať, ak máte zavedené vnutromaternicové teliesko, prakticky zbytočné. Jedná sa síce iba o výživový doplnok, ktorý Vám nepoškodí, ale ani nepomôže.

  • Pharmatex

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, včera okolo 22 hod som použila pharmatex, ktorý som aplikovala asi pol hodinu pred stykom. Dnes o okolo 18 hodiny som si dala vaňu avšak iba s čistou vodou. Žiadne mydla som nepoužila. Je to v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nemusíte sa obávať. Za daných okolností by to malo byť v poriadku.