Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tabletka po - Algifen, Alchemilkovy caj

    , Autor: kristina166

    Dobrý večer pán doktor,

    piatok som Vám písala ohľadom uzitia tabletky po. Sobotu som mala veľmi silné bolesti v podbrušku. Dnes je to už lepše. Pociťujem bolesť ale už nie tak silnú. Mám však ešte zopár otázok.

    1. Ak by sa náhodou objavili ešte tieto bolesti do očakávanej MS (dnes 15DC,cyklus 28-32) môžem užiť Algifen? Ide o to, že celkovo ovulácia u mňa je dosť bolestivá, hoc možno po escapelle nebola ale cítila som podbruško. Menzes tiež trvá 5-6 dní a je tiež dosť silný,preto sem tam užijem algifen na zmiernenie bolesti.

    2. Začala som piť alchemilkovy čaj, dosť mi pomáha najmä pri bolestiach, môžem ho piť aj po užití tabletky po?

    3. Ovulacny test ukáže pozitivitu pred ocakavanou ovulaciou (12-24 hod)alebo je to moment kedy nastala ovulácia? Mám v tom nejasno, tak sa informujem.

    4. Kedy po styku najskôr testovať? Je možné že TT (10ui) ukáže tehotenstvo z ranného moču 10-12 dní po nechránenom styku alebo je to skoro a testovať až v čase ocakavanej ms?

    Ďakujem za odpoveď




    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste užili tabletku emergentnej hormonálnej antikoncepcie včas, nemusíte sa obávať. Nemá zmysel si teraz realizovať ovulačné testy. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr po 14. dňoch prípadnej meškajúcej menštruácie. Algifen, ako aj alchemilkový čaj užívať môžete.