Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,686 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Neistota

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím vás nie som si istá čo mám robiť lebo na blister si lepím papieriky s názvami dní v týždni, no tento mesiac som si to odložila a nalepila si to neskôr a dnes(streda) som si išla dať tabletku a je tam napísané hore (utorok) som presvedčená, že som si včera tabletku určite dala a nemyslím si, že som nejaký deň vynechala, skôr že som si zle odrátala a inak nalepila papierik s názvami dní no neviem.... ako mám postupovať?(pomer som nemala žiadny počas tohto blistra)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate antikoncepciu systémom 21 dní a týždňová pauza a navyše, ak ste nemali pohlavný styk, je to prakticky jedno, tehotná tým pádom nebudete a nemusíte mať žiadne obavy. Pokračujte v užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie, doužívajte blister a pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Neistota

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa Vás opýtať, beriem HAT- Novynette, a počas 7 dňa odo dňa kedy som antikoncepciu nasadila, som mala s partnerom nechránený pohlavný styk pričom sme si to užívali naplno, tabletky beriem každý deň v rovnakú hodinu a ani raz sa mi nestalo že by som ju zabudla nasadiť, malo by to byť v poriadku alebo je tam istá možnosť neželaného tehotenstva ? s antikoncepciou som pred tým nemala žiadne skúsenosti a preto by ma zaujímalo či by sme si mohli v pokoji užívať nechránení pohlavný styk bez obáv? Veľmi pekne Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    práve na to je antikoncepcia určená, aby zabránila neželanému otehotneniu pri nechránenom pohlavnom styku. Po 7 dňoch ste plne chránená ak antikoncepciu užívate správne a nedošlo k vynechaniu tabletky.

  • neistota

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Mám upravené užívanie antikoncepcie na 9 týždnov. nakolko sa mi uz predtym stalo ze som otehotnela po vynechani jednej tabletky,neriskovala som a uzila som tabletku po,kedze s partnerom sa spoliehame na antikoncepciu,odvtedy zasa beriem tabletky pravidelne.chcela by som sa opytat,ci som znova 100 % chranena , nakolko moj partner ma problem s pouzivanim prezervativov a nevyhovuje nam ani prerusovaný styk.dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nerozumiem celkom presne s čím máte problém. Ak užívate antikoncepčné tabletky pravidelne, a nie je pridružené žiadne iné ochorenie, hnačky, zvracanie, neužívate antibiotiká či iné lieky, tak ochrana pred otehotnením je takmer 100%. Samozrejme môže sa stať, že aj pri správnom užívaní dôjde k takzvanému zlyhaniu antikoncepcie a žena otehotnenie ale je to zanedbateľné percento (miera spoľahlivosti je 97,5 %).