Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia dienorette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcela by som sa spytat ak uzivam pravidelne antikoncepciu dienorette a nemala som 7dnovu pauzu ale mestruaciu mam v poriadku moze to byt nejaka chyba?dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek vynechaniu sedemdňovej pauzy sa krvácanie z vysadenia môže objaviť počas užívania ďalšieho blistra. Nie je to chyba. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Dienorette a detralex

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.Prosím môžu sa brat zároveň lieky detralex a antikoncepcia Dienorette? Neznižujú svoj účinok? Vďaka

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, Detralex nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia Dienorette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. 15 mája som začala brať antikoncepciu Dienorette, tak ako mi kázal brať môj doktor v 1 deň menštruácie prvú tabletku.
    Pokračujem dnes 10 dňom a veľmi ma znepokojuje že od prvého dňa menštruácie mám menzes a dnes je to už desiaty deň a stále mi neskončil. Zvyčajne som mávala max 7 dní. Je možné že je to účinok antikoncepcie ? Myslela som si že antikoncepcia bude skôr tlmiť krvácanie.
    Ešte by ma zaujímalo to že ak doberiem zvyšný blister to je ešte 11 tabliet a spravím 7 dňovú prestávku či je možné že opať budem tak dlho krvácať a či teda nemám radšej pokračovať ďalším blistrom ? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či slabé krvácanie sa môže vyskytovať, najmä v začiatkoch užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, prakticky aj počas celého cyklu. Organizmus si musí zvyknúť na pravidelné hormonálne dávky. Je to individuálne u každej ženy, niekedy to trvá aj pár cyklov. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepcia dienorette

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den chcem sa vas spytat.bola som u gynoologa po menštruacii a predpisal mi tabletky Dienorette uzila som tableku v stvrtok o 8.00h citala som ze ked som to neuzila prvy den mestruacie musim sa minimalne 7dni chranit inou ochranou.chcem saspytat teraz mam vzdy uzivat kazde rano tabletku vzdy o 8.00h rano?dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je vhodné pravidelné užívanie tabliet hormonálnej antikoncepcie. Ak Vám tento čas nevyhovuje, môžete ho postupne posunom o niekoľko hodín v priebehu niekoľkých dní upraviť.

  • Vreya

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pred par rokmi som ochorela na endrometriozu, bola som aj na laparoskopickej operacii. Kedze som neplanovala este otehotniet, gynekologycka mi predpisala antikoncepciu dienorette. Asi pre rokom som sa prestahovala kvoli studiu do Danska, a kedze mi zacala dochadzat antikoncepcia Dienorette, lekar mi tu predpisal antikoncepciu Vreya s tym, ze ma iny nazov, ale je to ta ista. Ked som si ju dnes kupila, zistila som, ze Vreya obsahuje ethinylestradiol. 0,035mg/cyproteron. acet. 2mg, zatial co dienorette 2,0 mg dienogest a 0,030 mg etynylestradiol. Chcem sa teda opytat, ci je lepsie ist za lekarom a nechat si predpisat antikoncepciu s rovnakymi latkami, alebo mam zacat brat vreyu. Je to vobec antikoncepcia s podobnym/takmer rovnakym zlozenim? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v každej krajine sú dostupné nie vždy rovnaké, ale podobné preparáty. Spomínané dva preparáty majú jednu zložku rovnakú a druhú rozdielnu, ale čo sa týka účinnosti, je rovnaká. Princíp užívania je tak isto rovnaký. Pokojne užívajte Vreyu.

  • zabudnuta tabletka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    po tyzdňovej pauze som zabudla užiť prvé dve tabletky z blistra (antikoncepcia Dienorette, 21tabletiek) Chcela by som sa opýtať ako mám postupovať v užívaní tabletiek. Rada by som tento mesiac HAK užívala, keďže už mám naplánovanú dovolenku aj. Môžem začať užívať tabletky aj po 9dnovej pauze?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    áno, užívajte
    najlepšie je druhý deň, ale ak ste zabudla, užite tretí deň dve a pokračujte normálne
    prečítajte si prosím príbalový leták pre prípadné nejasnosti v budúcnosti
    s pozdravom