Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,297 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Belara a akné po vysadení

    , Autor: Daniela_z

    Dobrý deň, som 19 rokov, užívam Belaru 2 roky, začala som ju užívať hlavne kvôli akné, ktoré bolo veľmi zle a HAK mi odporučila kožná doktorka, pretože nič mi nepomáhalo... Dnes mám pleť čistú a peknu, ale mám pocit, že som z HAK závodná , mám celulitídu, aku som nikdy nemala, viditeľné žily na nohách a cítim sa naladová a všetko mi je ľúto a za malú drobnosť som schopná sa rozplakať.. prosím ak Belaru vysadim ako môžem predísť tomu aby moja pleť nebola sama vyrážka? Samozrejme, že sa o pleť zodpovedné starám.
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, toto je skôr otázka na kožného lekára. Spomínané ťažkosti môžu byť spôsobené hormonálnou antikoncepciou. Vysadením hormonálnej antikoncepcie môže zostať stav nezmenený, rovnako tak sa postupne akné môže časom vrátiť. Na trhu je veľké množstvo prípravkov na pleť, je to však mimo môj obor a preto mi neprináleží sa k tomu vyjadrovať. Skonzultujte si to s Vašim kožným lekárom.