Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • antika

    , Autor: Balinka123

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aká je šanca že môžem byt tehotná pokial beriem antikoncepciu Daylla a práve som zobrala 7 tabletku a mali sme nechránený pohlavný styk ale nespravil sa priamo do mna ale mam posvu.. hneď som si to išla utriet ale myslím si že sa to dostalo aj dnu .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak už beriete antikoncepciu dlhšie a užívate tabletky pravidelne, ste chránená. Ak ste len začali s užívaním hormonálnej antikoncepcie a začali ste ju brať na prvý deň menštruácie, tak isto ste chránená a pravdepodobnosť tehotenstva je veľmi malá.

Podobné otázky

  • Menzes

    , Autor: Aduszia

    Dobrý deň mám taký problém. Gynekologička mi predpísala HAK s najnižším hormónom (Gefemin). Začala som ju brať od prvého dňa menštruácie teda 13.9. 2021. Sem tam som zabudla zjesť ale to nie je podstatne. Bolelo ma podbrusko tak som ju vysadila od tohto týždňa som ani jednu nezjedla. Lenže včera ma bolelo moc podbrusko až chrbát ma bolel a dneska ráno som dostala menzes. Volala som gynekologičke povedala mi že : táto antika ma veľmi nízky hormón tak mi nevie usporiadať ciklus aby som zjedla 2tabletky dneska ak mi to do pondelka neprejde aby som prišla na kontrolu. Lenže som jej zabudla povedať ze od tohto týždňa tabletky už neberiem. Bojím sa ze keď zjem tie tabletky 2naraz že mi to poškodí niečo a nebudem môcť mať dieťa. Čo mám robiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bolesť v podbrušku je možným vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie. Nepovedali ste gynekologičke veľmi podstatnú informáciu. Za daných okolností nemá zmysel teraz užiť dve tabletky hormonálnej antikoncepcie. Nemá to žiadny súvis s poškodením ani z nemožnosťou mať dieťa, ale rozhodí a znepravidelní sa Vám úplne menštruačný cyklus, rovnako tak už nie ste chránená pred otehotnením. Odporúčam obvodného gynekológa informovať o všetkých informáciách a okolnostiach.

  • Výtok

    , Autor: Paula124

    Dobrý deň, 14ty deň beriem antikoncepciu Sirmya. (Pred 7dňovou pauzou som brala polroka Karhlu.)
    Asi pred 2 dňami som začala mať taký ružový výtok sem tam s krvou. A bolesť v podbrušku. Je možné že je to nová antika že sa mi organizmus prispôsobuje? Alebo to môže byť hladinou hormónov?
    Mám sa chrániť inak alebo toto je bežná vec a neovplyvňuje účinnosť antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je to pomerne bežná vec. Prakticky ste si sama odpovedali. Účinnosť hormonálnej antikoncepcie nie je za predpokladu pravidelného užívania znížená. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Priberanie

    , Autor: Aduszia

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať brala som antiku DAYLLETE a za mesiac som pribrala 3kg. Je antika ktorá odôvodňuje alebo sa nej schudne? Z 50kg mam 58 je to neuveriteľné

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bohužiaľ, je to jeden z najčastejších vedľajších, ako aj nežiadúcich účinkov hormonálnej antikoncepcie. Navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám môže predpísať iný preparát nízkodávkovej hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Iglia

    Dobrý deň pán doktor, užívam prvý krát antikoncepciu Mistru už štvrtý deň no tak 1x za deň sa u mňa objaví riedšia stolica (hnačka) niekedy ráno,niekedy večer. Užívam ju od prvého dňa menštruácie no za ten čas od kedy ju beriem som mala pohlavný styk,no začínam sa obávať že mi antika nerobí dobre alebo mi nepôsobí ako by mala kvôli tej stolici alebo neviem.. poprosila by som prosím váš názor na to. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o vedľajší účinok hormonálnej antikoncepcie. Odsledujte si to. Ak sa hnačka alebo zvracanie nedostaví do 3 - 4 hodín od užitia tabletky hormonálnej antikoncepcie, účinok je zachovaný a ste chránená. Ak ťažkosti budú pretrvávať, bude pravdepodobne vhodné preparát hormonálnej antikoncepcie vymeniť za iný.

  • Tehotenstvo antikoncepcia

    , Autor: Aña2407

    Pán.dr beriem antiku a 28.8 nam ušlo test je zatiaľ negat ale chcem sa opýtať môže antika skrášliť výsledok testu napríklad že som tehotná a test by vychádzal negatívny

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste chránená, nemusíte sa obávať.