Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a menstruacia

    , Autor: babuuu

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať. Môže antikoncepcia nejako ovplyvniť množstvo krvácania pri menštruácii ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, väčšinou sú krvácania z vysadenia počas užívania hormonálnej antikoncepcie slabšie a kratšie.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a menstruacia

    , Autor: Dominikaaa

    Dobrý deň ,chcem sa spýtať ,beriem už 2 mesiace antikoncepciu a včera som mala nechránený pohlavný styk s tým že priateľ sa “do mňa spravil “.Mám dnes dostať menštruáciu ale stále nič ,neni šanca že by som bola tehotná ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete mať nechránený pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy. Počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu v pravom slova zmysle, ale o krvácanie zo spádu hormónov. Aj napriek pravidelnému užívaniu sa však nemusí distaviť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia a Menštruácia

    , Autor: flwrs555

    Dobrý deň . Chcem sa spýtať . Beriem antikoncepciu už 6 rokov. Mala som pred rokom (3mesačnú pauzu). Od vtedy beriem antikoncepciu pravidelne . Posledné mesiace mám veľmi slabú menštruáciu , niekedy dokonca ani nemám . Tehotná nie som pretože nemám sex.partnera. Tak sa chcem spýtať či to je v poriadku keď menštruácia nepríde niekedy aj 2-3 mesiace. Antikoncepciu beriem pravidelne ako som písala a nikdy sa nestalo,že by som zabudla. Má to vplyv aj na niekedy - ak budem chcieť otehotnieť ?

    Ďakujem Vám za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie z vysadenia, či zo spádu hormónov nemusí dostaviť vôbec, prípade je iba bo forme veľmi slabého špinenia. Je to pomerne časté. Na otehotnenie v budúcnosti to vplyv nemá. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • antikoncepcia a menstruacia

    , Autor: anonymcek22

    dobrý deň, mám ešte jednu otázku. užívam antikoncepciu maitalon už skoro 5 mesiacov a menštruáciu som dostala vždy na 4. deň. vždy skoro ráno. dnes ju taktiež očakávam no zatiaľ nič a ani nijaké náznaky príchodu menštruácie. je normálne ak by mi vynechala ? tabletky beriem každý deň v tu istú hodinu, iba párkrát sa stane že meškám 1-2 hodiny a s partnerom mame prerusovanu suloz.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie sa nejedná o menštruáciu, ale o krvácanie z vysadenia. Aj keď sa zvykne krvácanie z vysadenia objaviť na 3.-4. deň pauzy, nemusí to byť pravidlo, je normálne, že aj napriek pravidelnému užívaniu tabliet sa krvácanie z vysadenia nedostaví. Počas pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie nemusíte mať prerušovaný pohlavný styk. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia a menstruacia

    , Autor: nejtly

    Dobrý deň, chcela som sa spýtať či ma antikoncepcia nejaký vplyv na menštruáciu (napr. upravenie menštruácie z nepravidelnej na pravidelnú). Mám 15r. a menštruáciu mám od 11r. Menstruacia mi stačí ako sa jej zapáči. Nepoznáte nejaké rady ako upraviť menštruáciu? Mám menštruáciu niekedy po 8 týždňoch niekedy 6 niekedy 4 je to všelijaké.... vopred dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, hormonálna antikoncepcia má vplyv na menštruačný cyklus, ale aj vzhľadom na Váš vek by som určite navštívil obvodného gynekológa.