Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia a tabletka po

    , Autor: Owl

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať už 10 rok beriem antikoncepciu Artiziu. Týždeň pred menštruáciou (14.9) som mala nechránený pohlavný styk, po 3 hodinách som si vzala aj tabletku po Escapelle..21.9 mi prišla menštruácia..moja otázka je či by som mohla byť tehotná?? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie už dlhodobo a pravidelne, nevidím dôvod, prečo ste užili tabletku "po". Menštruácia Vám prišla podľa očakávania, nevidím jediný dôvod domnievať sa, že ste tehotná.
    Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia a tabletka po!

    , Autor: baji0179

    Dobrý deň chcem sa opýtať či pri normálnej hormonálnej antikoncepcii si môžem zobrat tabletku po. Vopred vďaka za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti či už užívania hormonálnej antikoncepcie, alebo nutnosti užitia emergentnej hormonálnej antikoncepcie. Za predpokladu pravidelného užívania hormonálnej antikoncepcie aj pri vynechaní jednej tabletky je minimálna pravdepodobnosť otehotnenia a tabletka "po" môže narobiť ešte väčšie problémy a starosti.

  • Antikoncepcia a tabletka po

    , Autor: Kika?

    Dobrý deň užívam antikoncepciu mistra
    Je problém ak ju neuzivam v rovnakom čase raz doobeda potom poobede ?
    Stalo sa mi že som zabudla vziať tabletku ráno som potom vzala 2 naraz
    A 2 dní sme mali styk a skončilo to vo mne , mám si pre istotu kúpiť tabletku po ?
    Ak beriem antikoncepciu ale je to také ako som písala vyššie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užijete tabletku hormonálnej antikoncepcie do 12 hodín od času pravidelného užívania, účinok hormonálnej antikoncepcie nie je znížený. Ak ste sa však omeškali o viac ako 12 hodín a užili ste 2 tabletky naraz, mali ste postupovať tak, že nasledujúcich 7 dní ste mali používať aj doplnkovú formu antikoncepcie. Ak ste predtým a aj následne užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, pravdepodobnosť tehotenstva je malá. Pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.