Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,307 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tri-regol

    , Autor: Veronik

    Dobrý deň, užívam HAK Tri-regol. Včase dovolenky mám dostať menštruáciu. Chcem sa spýtať, či môžem po dobratí blistra začať hneď s ďalším blistrom bez 7 dňovej pauzy. Nedostaví sa menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, oddialenie menštruácie môžete realizovať kontinuálnym užívaním 2 blistrov hormonálnej antikoncepcie s vynechaním 7 dňovej pauzy. Počas užívania druhého blistra sa však môže dostaviť slabé špinenie alebo krvácanie. Po doužívaní druhého blistra si urobte 7 dňovú pauzu a následne pokračujte v užívaní ďalšieho blistra.

Podobné otázky

  • tri-regol a ashwagandha

    , Autor: anonie1234

    Dobrý deň, mám otázku. Bola som operovaná pred rokom a museli mi vybrať jeden vaječník. Začala som brať kvôli tomu antikoncepciu (TRI-REGOL), aby sa ten jeden vaječník nenamáhal. Teraz by som chcela brať výživový doplnok ashwagandha. Tento produkt má efekt na hladinu luteinizačného alebo folikulostimulačného hormónu. Moja otázka je, či sa týmto môže znížiť účinnosť tri-regolu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, neviem o tom, že by Ashwagandha mala mať vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Sú známe niektoré bylinky, ktoré tento vplyv mať môžu. Ashwagandha medzi ne nepatrí.

  • Tri-regol: chybné užitie

    , Autor: Nikol-r

    Dobrý deň,

    mám otázku k lieku Tri-regol. Bola mi diagnostikovaná hyperplázia endometria a pred kyretážou sme s lekárom dali šancu Tri-regolu(3m). (vysokú sliznicu sme v minulosti upravovali Norethisteronom na 3m, po ktorom sa na rok upravil aj cyklus). Hladina hormónov bola teraz podľa lekára v norme (okrem nízkeho AMH). Mám 25 rokov a antikoncepciu som v minulosti nebrala aj napriek tomu že ma m. cykly trápia od puberty (silné, dlhé). V posledných mesiacoch často spotting a nepravidelné krvácenie (metrorrhagia). Tým sa dostávam k problému. Pred dvomi dňami sa mi večer spustilo krvácanie po ktorom som dva dni nekrvácala ani nešpinila, chýba mi teda jedna pilulka z blistra a nie som si istá ako pokračovať keď sa menštruácia naozaj dostaví. Mám pokračovať v blistri alebo to je problém a mám začať novým, načatý nechať nakoniec ..? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už začali s užívaním hormonálnej antikoncepcie v prvý deň menštruácie, je pomerne častým prejavom po začatí užívania skončenie krvácania. Ak Vám teda chýba z načateho blistra jedna tabletka, ktorú ste užili v prvý deň krvácania, pokračujte v pravidelnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie aktuálneho blistra. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nespravne uzitie

    , Autor: Anna2

    Dobry deň. Pouzivam rabletky tri-regol a namiesto prvej hnedej tabletky som vzala omylom bielu. Co mam teraz robit? Je to problem? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, všetkých 21 tabliet obsahuje rovnaké množstvo hormónov. Pokračujte v užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie v správnom poradí, na účinku sa nič nemení, nemusíte sa báť.

  • Antikoncepcia a otehotnenie

    , Autor: Anna2

    Dobry vecer. Beriem teraz uz mesiac nove tabletky tri-regol predtym som mala ine a chcem sa teda opytat ako to je pri tychto tabletkach s ochranou. Ci ked ejakulujeme dnu ci nemozem ostat tehotna. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak užívate tabletky hormonálnej antikoncepcie pravidelne, ste chránená. Nemusíte sa obávať.

  • tri-regol

    , Autor: katuska2h

    Dobrý deň mám otázku berem antikoncepciu Tri-regol 21+7 a v príbalovom letáčiku bolo písané že som chránená hneď od prvej tabletky ak si ju dám hneď od 1.dňa menštruácie postupovala som presne tak s priateľom sme mali na 6 deň úžívania nechránený pohlavný styk ejakuloval domňa ... je tam možnosť otehotnenia či som už plne chránená?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nerozumiem dôvodu, prečo sa na túto otázku pýtate, keď ste si sama v prvej vete odpovedala
    s pozdravom