Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • neprišla menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrí den , užívam viac ako 2 a pol roka antikoncepciu a mavam pohlavný styk ale partner sa dokoncuje mimo mna, mám taky problem že prvý krát počas uživania belari mi neprišla menštruácia počas 7 dnovej pauzi ale tyžden predtym kym som brala este antikoncepsiu som mala den dva špinenie , možem byt tehotna ?? či možem pokračovat v bráni antikoncepcie .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    urobte si teh. test, prípadne vyhľadajte lekára
    avšak ak užívate HAK správne teh., by nemalo pripadať do úvahy,
    pri niektorej HAK menses nebýva vôbec
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Ochrana

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette ale tento cyklus som uzivala aj antibiotiká. Styk som nemala vôbec. Posledný bol 13.2. Akurát mam 7 dňovú pauzu ale nedostala som menštruáciu, mam len veľmi slabé špinenie pri utretí. Tehotenský test som si robila 31.3 a bol negatívny. Budem chránená od nového blistra aj napriek tomu, že mi neprišla menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré antibiotiká nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, ale samotné ochorenie môže mať vplyv na menštruačný cyklus, aj keď je riadený antikoncepciou. Preto sa môže stať, že aj napriek pravidelnému a správnemu užívaniu tabliet hormonálnej antikoncepcie sa krvácanie zo spádu hormónov nedostaví. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie. Za týchto okolností by ste mali byť plne chránená. Odsledujte si to.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pan doktor v septembri som podstúpila interupciu .
    Odvtedy beriem aj antikoncepciu .
    Pravidelne na minutu presne ani raz nezabudnutá .
    A navyše priateľ má problém ejakuovat ..čiže ak sa mu podarí tak mimo mna .
    Tento mesiac mi však neprišla menstruacia tak som bola nútená urobiť si tehotenský test a je pozitívny .
    Neviete kde sa nemohla stať chyba napriek presnému užívaniu antikoncepcie . ? Ku gynekológovi sa ešte len chystám . A bábätko si tentokrát nechám asi mi je sudene ..ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie by ste tehotná byť nemali. Otázne je, či tehotenský test nie je falošne pozitívny. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj za účelom určenia ďalšieho postupu je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • antikoncepcia ZLYNDA

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    skoro rok a pol som brala antikoncepciu ZLYNDA, ktoru som pred mesiacom vysadila. Aktualne som bez HA. Avsak zatial mi neprisla menstruacia. Tehotna nie som. Prosim je tento stav po vysadeni HA bezny?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, niekedy sa stáva, že sa po vysadení hormonálnej antikoncepcie cyklus znepravidelní. Krvácanie sa niekedy dostaví aj po dvoch mesiacoch. Ak ste nemali nechránený pohlavný styk a tehotenstvo je vylúčené, odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hak

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Brala som HAK 2 roky. Vysadila som ju cca 2 mesiace dozadu a ešte stále mi neprišla menstruacia, je nutne to riešiť s lekarom? Alebo počkať, nech príde sama?

    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak Vám menštruácia nechýba a nemáte žiadne iné ťažkosti, môžete ešte mesiac dva počkať. Samozrejme, v prípade nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antikoncepčná leverette j.j

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre rano chcem sa spýtať minuli mesiac som mala menštruáciu iba jeden deň a 3 dní som mala hnedy vytok a tento mesiac mi ešte neprišla menštruácia 15 som mala dostat a nedostala som 17 sa mi ukázalo ruzovy vytok a 11 dní mi mešká neviem čo mám robiť. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po užití emergentnej hormonálnej antikoncepcie môže byť menštruačný cyklus nepravidelný. Ak ste užili tabletku včas, tehotenstvo je málo pravdepodobné. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.