Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • ?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, ja by som sa chcela spýtať ohľadom bylinky ľubovníka bodkovaného, ktorý viem, že znižuje účinok HAK. Ak mám taký krém na telo, čo ju obsahuje, tak sa nemusím obávať, iba ak by som tú bylinku skonzumovala, však? Dakujem veľmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vstrebávacia plocha je dosť veľká, ak krém naozaj obsahuje danú bylinku, účinok môže byť ynížený, radšej dop. nahradiť iným tel.krémom
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Nadväzujem na predošlú otázku o posunutí menštruácie. Mám totižto dostať menštruáciu 2.11., ale potrebovala by som ju aspoň o týždeň posunúť. Je jednou z možností aj to, že by som aktuálny krúžok nechala o týždeň dlhšie, t.j. že by som ho mala súvisle 28 dní a následne ho vybrala a mala normálne 7 dní pauzu a potom zaviedla nový?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite nie! Vaginálny antikoncepčný krúžok nemôže byť v pošve dlhšie ako 3 týždne. Stráca totiž svoj antikoncepčný účinok. Ak chcete posunúť krvácanie iba o týždeň a nevadí Vám obetovať jeden antikoncepčný krúžok, zaveďte si nový antikoncepčný krúžok po vybratí aktuálneho na týždeň a následne si urobte sedemdňovú pauzu a po nej zaveďte nový vaginálny antikoncepčný krúžok.

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Pravidelne zavádzam antikoncepčný krúžok a momentálne mám zavedený už tretí. Chcem Vás poprosiť o radu, že keď si chcem oddialiť menštruáciu, mám krúžok po 21 dňoch normálne vybrať a namiesto 7 dňovej pauzy mám okamžite zaviezť nový krúžok a mám ho mať aj bez 7 dňovej pauzy taktiež 21 dní?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, presne tak. Aj keď to nie je odporúčaná schéma, menštruáciu (krvácanie z vysadenia) si môžete oddialiť tak, že si ihneď po odstránení predchádzajúceho vaginálneho krúžku zavediete nový vaginálny krúžok bez sedemdňového obdobia bez krúžku. Nový krúžok si môžete ponechať zavedený najviac 3 týždne, teda 21 dní a následne si urobte sedemdňovú pauzu bez krúžku a po nej si zaveďte nový vaginálny antikoncepčný krúžok. Počas kontinuálneho používania druhého vaginálneho krúžku môže dôjsť k špineniu, či slabému krvácaniu. Odsledujte si to.

  • ibuprofén antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň znižuje ibuprofen účinok antikoncepcie karhleight ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ibuprofen nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, v nedeľu sa mi stalo, že moja stolica po dvoch hodinách užitia 22. tabletky hormonálnej antikoncepcie bola mäkkšia ako obyčajne, ale nemožno hovoriť o silnej hnačke ani o vodovej stolici. Ak to bola len mäkkšia stolica spôsobená väčšou dávkou vlákniny, síce nebola úplne pevná, ale ani vodová, neovplyvní to účinok antikoncepcie, netrebalo v takomto prípade vziať druhú tabletku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností, ak sa nejednalo o silnú a opakovanú hnačku, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím chcem sa informovať ak pri dlhodobom a pravidelnom užívaní antikoncepciu príde k nechranenemu pohlavného styku dva dni po menštruácii je šanca otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.