Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Začatie užívania HAK

    , Autor: mf

    Dobrý deň,
    chcela by som sa spýtať, či môžem začať užívať antikoncepciu Lunytta hneď, alebo musím počkať než mi začne menštruácia resp sa chcem spýtať, či sa mi nasadením antikoncepcie zastaví menštruácia, potrebovala by som si ju o 2 týždne oddialiť.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prvá tableta sa začne užívať prvý max. druhý deň krvácania,
    ak potrebuejte následne cyklus posunúť, môžte, tablety užívajte z ďalšieho blistra , vždy môžte užívať dlhšie, nikdy nie kratšie
    nastavte si pauzu podľa potreby
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Začatie užívania HAK

    , Autor: VikyIl

    Zdravím, moja antikoncepcia Drovelis by sa mala začať užívať v prvý deň cyklu (okamžitá ochrana), prípadne v 2.-5. deň cyklu (ochrana po 7 dňoch). Avšak ja som začala užívať HAK niekedy pred koncom cyklu - teda nepočkala som na menštruáciu. Funguje to v tomto prípade tak, že budem po 7 dňoch chránená? Prípadne ako dlho mám čakať? Nikde som sa o tom viac nedočítala.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem, prečo ste postupovali tak, ako ste postupovali a nevyčkali ste na menštruáciu, aj keď teóriu ovládate. Za týchto okolností sa Vám posunie cyklus a potrebné je sa, okrem pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie, chrániť aj doplnkovo (používať kondóm) počas celého prvého cyklu.