Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • účinnosť antikoncepcie

    , Autor: magda5

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu Regisha, je to moja prvá antikoncepcia a začala som ju brať 22.3 večer hneď ako mi začal menzes, brala som ju vcelku pravidelne, max. s 2-3 hodinami oneskorením a po 6 dni som mala pohlavný styk s tým, že sa do mňa partner spravil, hneď som aj išla na WC, ale potom som začala mať mierny tlak v podbrušku a ešte aj dodnes ma tam hocikedy pobolieva. Tak sa chcem opýtať, či to nie je nič neobvyklé alebo je to kvôli tomu, že by som mohla byť tehotná a či tých 6 dní brania antikoncepcie nebolo zatiaľ málo, kým som mala pohlavný styk, keďže mi doktorka radila chrániť sa ešte aj inak aspoň tých 7 dní?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    tehotenstvo je niekedy možné i pri antikoncepcii, pochybujem však, že by pobolievanie v podbruší hneď po pohl.styku znamenalo tehotenstvo
    určite sa treba riadiť doporučeniami na pribalovom letáku a dop. lekára, ak vám doporučila chránený styk počas 7 dni!!!
    tehotenský test si pokojne možte spravit
    s užívaním antikoncepcie pokračujte, uvidíte ako budete na novonasadenú ATK reagovať,
    v prípade neistoty, zemny stavu, ptervávania bolestí dop.kontrolný ultrazvuk a odber HCG-teh.hormónu u ubvodného gynekológa

Podobné otázky

  • Hnačka

    , Autor: Petrahor

    Dobrý deň, užívam antikoncepciu leverette a dnes ráno 30 minút pred užitím tabletky som mala jednorazovú hnačku. Je zachovaná účinnosť antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nedôjde k opakovaným a silným hnačkám po užití tabletky hormonálnej antikoncepcie, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste aj naďalej plne chránená.

  • Dienorette a atb

    , Autor: Jennyses_1

    Dobrý deň pán doktor, chcela by som sa opýtať či antibiotiká Augmentin majú vplyv na účinnosť antikoncepcie Dienorette. Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, užívanie spomínaných antibiotík má vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Preto počas užívania antibiotík, ako aj ešte aspoň 7 dní po ich doužívaní používajte aj doplnkovú formu antikoncepcie (kondóm).

  • Slez a tymián

    , Autor: Janka-0

    Dobrý den, dala som si jedli polievkovú lyžicu sirupu zo slezu a tymiánu. Môže to znížiť účinnosť antikoncepcie leverette?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané bylinky nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Silný suchý kašeľ

    , Autor: Katka02

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať. Trápi sa silný suchý kaseľ avšak pozorujem občas aj hlieny. Kašlem stále. Keď užijem antikoncepciu a o pár minút začnem silno kašľať, bude účinná? Mala som styk pred 2 dňami. Som aj naďalej plne chránená ak nevraciam a nemám hnačky a neužívam lieky ktoré znižujú účinnosť antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kašeľ, ani zahlienenosť nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, ktorá sa vstrebáva v črevách. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Hydro pastilky

    , Autor: Anonnym

    Dobrý deň, znižujú hydropastilky účinnosť antikoncepcie leverette?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spomínané hydropastilky pôsobia lokálne v hrdle. Nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.