Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • HAK a hnacka-nehnack

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pani doktorkar,vcera vecer po uziti antikoncepcnej tabletky som mala riedku stolicu a nevedela som, ci to mam nechat tak a cakat do dalsieho dna do vecera a vtedy si vziat dalsiu tabletku - ako zvycajne, alebo mam hned zasiahnut a uzit hned dalsiu tabletku. Presli od uzitia a hnacky vzapati po uziti aj tri hodiny. Nebola som si ista ci budem chranena pocas pohlavneho styku,ktory planujem mat az v piatok a nechcela som mat obavy.
    Pani doktorka, ako prve sa vas chcem spytat, ci som nespravila chybu, ze po troch hodinach som uzila uz stvrtkovu tabletku a to po tom, co som uzila v stredu o 22,00 tabletku a hned po uziti mala riedku stolicu..?? Tak isto sa vas chcem spytat ako postupovat nadalej?? Kedze tabletku zo stredy som uzila vecer, tabletku dalsiu som uzila stvrtkovu - uz dnesnu vlastne ,a dnes vecer, ked budem mat uzit tabletku, mam uzit tu piatkovu?? A potom normalne pokracovat v uzivani? Pripomeniem, ze uzivam Phaneya 21 pravidelne par rokov a tento tyzden je vlastne prvym tyzdnom z tohto balenia.. Taktiez mam otazku, ci uz v piatok mozem mat bez obav pohlavny styk skrz riedkej stolice ,ktora bola po uziti a dvoch uziti tabliet v priebehu troch hodin, ci je znizeny ucinok HAK a ci sa mam chranit inou ochranou???
    Vdacim za odpoved, dost mi pomozete!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pokračujte ďalej v užívaní antikoncepcie, cyklus sa vlastne tak o jeden deň skráti. Postupovali ste správne, antikoncepčný účinok by mal byť zachovaný a nemusíte sa teda obávať.