Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,688 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Stimulen

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či môžu tablety Stimulen ovplyvniť účinky antikoncepcie. A ešte mám menší problém. Vždy som mávala menštruáciu min 5 dní, potom som na mesiac vysadila antikoncepciu, lebo mi nevyhovovala a dala som si po mesiaci nasadiť inú ( Sidreta) a teraz krvácam už 9. deň...je to normálne?Ďakujem za dopoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nepravidelnosti cyklu sa môžu vyskytovať po nasadení novej antikoncepcie, približne počas 3 mesiacov. Ak ťažkosti pretrvávajú je nutné antikoncepciu zmeniť. Stimulen by účinok antikoncepcie nemal ovplyvňovať.

Podobné otázky

  • Vplyv na antikoncepciu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,
    mala by som na Vas otazku ohladom pripravkov na zvacsenie poprsia a vplyv na hak. Uzivam hak maitalon, a po prvom dietati a kojeni som na spevnenie poprsia uzivala pripravok stimulen a dekolen a velmi mi to pomohlo co sa tyka pevnosti ale predtym som neuzivala hak. Teraz som po druhom porode a po dlhom kojeni by som chcela tiez uzivat spominane pripravky ale mam stach ci nemozu znizit ucinok hak. Obsahuju saw palmetto a citala som, ze môže ovplyvňovať odozvu tela na pohlavné hormóny estrogén a testosterón. Myslite, ze dane vyrobky by mohli znizit ucinok hak?
    Tretie tehotenstvo pre nas neprichadza teraz do uvahy takze je to pre mna velmi dolezite.
    dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    nedá sa k tomu zaujať jednoznačný postoj, neboli na to dostatočné štúdie no vplyv na antikoncepčný účinok nepredpokladám.

  • Stimulen

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,

    potrebovala by som poradit ohladom vyzivoveho doplnku stimulen na pevnost poprsia popr. inych podobnych vyzivovych doplnkov v kombinacii s hormonalnou antikoncepciou, mozem ich uzivat sucastne?neznizia ucinky hak, uzivam yasminelle.

    dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pri tomto preparáte výrobcovia neuvádzajú, že by Stimulen mohol znížiť účinok antikoncepcie.