Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dobry den

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den potrebovala by som poradit zacala som uzivat antikoncepciu (YASMINELLE 0,02-3mg) pred 11 dnami cize prvu tabletu som uzila v den menstruacie ta trvala cca 4 dni ako zvycajne lenze uz je to 7 den co slabulinko krvacam alebo spinim v kuse a ked rano zobreriem tabletku po niekolkych hodinach pocitujem narazove silne bolesti az tlak v podbrusku ako pocas menstruacie je to v poriadku kedze ju beriem prvy mesciac vlastne par dni? A este by som sa chcela opytat ci som bola chranena uz po 9 tabl. aj ked som antikoncepciu mesiac pred tym nebrala. Za vasu odpoved vam vopred dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po 9 tabletke pravidelného užívania ste plne chránená. Špinenie v prvý mesaic užívania je zatiaľ v poriadku ak by sa to opakovalo alebo by špinenie pretrvávalo je nutné zmeniť typ antikoncepcie.

Podobné otázky

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Nadväzujem na predošlú otázku o posunutí menštruácie. Mám totižto dostať menštruáciu 2.11., ale potrebovala by som ju aspoň o týždeň posunúť. Je jednou z možností aj to, že by som aktuálny krúžok nechala o týždeň dlhšie, t.j. že by som ho mala súvisle 28 dní a následne ho vybrala a mala normálne 7 dní pauzu a potom zaviedla nový?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite nie! Vaginálny antikoncepčný krúžok nemôže byť v pošve dlhšie ako 3 týždne. Stráca totiž svoj antikoncepčný účinok. Ak chcete posunúť krvácanie iba o týždeň a nevadí Vám obetovať jeden antikoncepčný krúžok, zaveďte si nový antikoncepčný krúžok po vybratí aktuálneho na týždeň a následne si urobte sedemdňovú pauzu a po nej zaveďte nový vaginálny antikoncepčný krúžok.

  • Antikoncepčný krúžok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.
    Pravidelne zavádzam antikoncepčný krúžok a momentálne mám zavedený už tretí. Chcem Vás poprosiť o radu, že keď si chcem oddialiť menštruáciu, mám krúžok po 21 dňoch normálne vybrať a namiesto 7 dňovej pauzy mám okamžite zaviezť nový krúžok a mám ho mať aj bez 7 dňovej pauzy taktiež 21 dní?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, presne tak. Aj keď to nie je odporúčaná schéma, menštruáciu (krvácanie z vysadenia) si môžete oddialiť tak, že si ihneď po odstránení predchádzajúceho vaginálneho krúžku zavediete nový vaginálny krúžok bez sedemdňového obdobia bez krúžku. Nový krúžok si môžete ponechať zavedený najviac 3 týždne, teda 21 dní a následne si urobte sedemdňovú pauzu bez krúžku a po nej si zaveďte nový vaginálny antikoncepčný krúžok. Počas kontinuálneho používania druhého vaginálneho krúžku môže dôjsť k špineniu, či slabému krvácaniu. Odsledujte si to.

  • ibuprofén antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň znižuje ibuprofen účinok antikoncepcie karhleight ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Ibuprofen nemá vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • stolica

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, v nedeľu sa mi stalo, že moja stolica po dvoch hodinách užitia 22. tabletky hormonálnej antikoncepcie bola mäkkšia ako obyčajne, ale nemožno hovoriť o silnej hnačke ani o vodovej stolici. Ak to bola len mäkkšia stolica spôsobená väčšou dávkou vlákniny, síce nebola úplne pevná, ale ani vodová, neovplyvní to účinok antikoncepcie, netrebalo v takomto prípade vziať druhú tabletku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností, ak sa nejednalo o silnú a opakovanú hnačku, účinok hormonálnej antikoncepcie by mal byť zachovaný. Pokračujte v pravidlenom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím chcem sa informovať ak pri dlhodobom a pravidelnom užívaní antikoncepciu príde k nechranenemu pohlavného styku dva dni po menštruácii je šanca otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.