Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    rada by som sa Vás opýtala či je normálne, keď mi moja gynekologička predpísala antikoncepciu bez toho, aby mi urobila nejaké vyšetrenia? Tento týždeň ju doberem a mám 7 dní pauzu. Berem ju už 3tí mesiac chvalabohu ťažkosti som nemala žiadne aj keď zo začiatku mesiaca mám nechuť do jedla, jednoducho mi nechutí nič jesť neviem či to môže byť z tej antikoncepcie. V priebehu budúceho týždňa by som si mala ísť predpísať recep na ďalšie 3 mesiace a neviem či sa jej mám spýtať na to vyšetrenie a ako sa jej to mám spýtať? Ďakujem :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    v podstate žiadne špecializovné vyšetrenia nie sú predpísané. Dôležitá je vaša anamnéza, to znamená či sa liečite na nejaké ochorenia alebo ste nejaké ochorenia prekonali.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, prosím chcem sa informovať ak pri dlhodobom a pravidelnom užívaní antikoncepciu príde k nechranenemu pohlavného styku dva dni po menštruácii je šanca otehotnieť? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená a môžete praktizovať pohlavný styk aj s ejakuláciou do pošvy a tehotná nebudete. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • antikoncepcia zapijanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň ak zapijem placebo tabletku s vodou kde mam citrónovú stavu je to vporiadku? nezníži sa účinok? dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, placebo tabletky neobsahujú hormóny, takže aj keby ste neužili placebo tabletku, nič sa nestane. Placebo tabletky môžete zapíjať čímkoľvek.

  • citrón a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň samotná citrónová šťava s vodou neznižuje účinok antikoncepcie?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. Citrón, či citrónová šťava na zníženie účinku hormonálnej antikoncepcie vplyv nemajú, práve naopak, citrón sa už v dávnej minulosti používal ako prírodná antikoncepcia. Za predpokladu pravidelného a správneho užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie ste plne chránená. Ale na druhej strane, taký grep, či grepová šťava môžu ovplyvniť účinok hormonálnej antikoncepcie v zmysle jeho zníženia.

  • Stolica a antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa spýtať ak som mala stolicu nebola to hnačka no bola redšia tak 3x a medzi každou bola približne hodina a pól po uziti tabletky ktorú užívam 21:35 a stolica bola až rano okolo 9 je účinok zachovaný? A ak som mala stolicu hneď po uziti 18 min a potom okolo 4 rano tiež bola taká redsia ale nebola vodnata tiež je účinok zachovaný?
    Pitie citrónovej vody ovplyvňuje účinok antikoncepcie?
    Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa nejednalo o vyslovene opakujúce sa vodnaté hnačkovité stolice, za daných okolností by mal byť účinok hormonálnej antikoncepcie zachovaný. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.

  • Antikoncepcia drovelis

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý ďeň, používam antikoncepciu drovelis a oddialila som si menštuáciu ( nebrala som biele tabletky) kedy by mala menštruácia prísť . Až o mesiac alebo kedy mám očakávať? Ďakujeml

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste si spojili dva blistre, teda vynechali ste placebo tabletky prvého blistra a pokračovali kontinuálne v užívaní aktívnych tabliet druhého blistra, posunuli ste si tým cyklus o 4 dni a krvácanie zo spádu hormónov počas užívania placebo tabliet by sa malo dostaviť počas užívania placebo tabliet aktuálne užívaného blistra. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie.