Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Začervenanie a svrbenie

    , Autor: ElenaOliviaEliska

    Dobrý deň,
    moja už skoro 6 ročna dcerka ma červenú pišuľku a svrbi ju.Asi pred 3-4 tyždňami mala v školke veľmi špinave gaťky od stolice.Svrbi ju občas aj konečník.Dr.nám dala Vermox s podozrením na mrle.Už ich vybrala.Tiež jej už tyžden mastím imazolom,kupila som detsky intimny gel na hygienu e stále je červená.Hovorí,že ju nebolí,len svrbí.
    Čo môže prosím vás ešte pomôcť?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Prvá a veľmi zásadná otázka - dali ste si ten Vermox všetci doma? Pretože, ak nie, je to potrebné. Preliečení musia byť všetci členovia domácnosti. Užíva sa jedna tbl. (každý člen rodiny jednu) a následne po 3 týždňoch znova každý po jednej tabletke. Potom by jej mali ťažkosti prejsť. Osobne by som ju nemydlovala v okolí genitálu žiadnym mydlom, umývať len vodou, okolie konečníka mydlom. Skôr ide o správne utieranie stolice - radšej, kým sa bude mať lepšie, utierajte riťku po stolici Vy a pani učiteľky a učte ju správny spôsob - spredu dozadu. Taktiež treba dávať veľa tekutín, aby veľa cikala. A plus, ak ju ten genitál stále svrbí, či je začervenané okolie, môžte skúsiť kúpiť hydrolát z kamilky rímskej a ten jej nastriekať na gentiál. Je protisvrbivý a upokojujúci a protizápalový. Tiež by som jej dala probiotiká a vitamín B komplex (či v kvapkách, či 1 tbl. denne).
    Ak budete mať chuť, môžte si prečítať článok o parazitoch:
    https://vasaokidoki.sk/ked-to-zije-2/
    S pozdravom doki Katka