Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
360 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Protilátky na čierny kašeľ

    , Autor: Alezia

    Dobrý deň, prosím o Váš názor. Dcérka bude mať v apríli 6 rokov. Kvôli častej chorobnosti ešte nebola v 6tom roku preočkovaná na tetanus/čierny kašeľ/... Základné očkovanie (tie prvé 3 dávky) má v termíne. Ďalší termín na preočkovanie máme až v apríli. Na budúci týždeň ale máme ísť na liečebný pobyt do Luhačovíc, kde bude mať dcérka okrem iných procedúr aj inhalácie. A keďže je momentálne v Čechách veľa prípadov čierneho kašľa rozmýšľam, či je vhodné ísť tam v tomto období a mať tie inhalácie. Je to veľké riziko? Môže mať ešte nejaké protilátky na čierny kašeľ zo základného očkovania? Mám to radšej zrušiť, alebo namiesto inhalácií si pýtať iné procedúry? Aj keď kvôli tým inhalácia som ten pobyt vlastne kupovala :/ Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Nevidím dôvod, prečo sa báť práve inhalácií. Dieťa vdychuje liečivú paru a tým sa iečia dýchacie cesty. Tak, ako všetky ostatné procedúry, jej to môže len pomôcť. Nevidím dôvod odkladať alebo rušiť Váš liečebný pobyt, môže jej to len prospieť. S pozdravom doki Katka