Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Spánok ročného bábätka

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať .. dcérka má rok aj 2 týždne zvyčajne vstáva medzi 7-8 ráno. Spávať chodí medzi 10-11 záleží kedy vstane ráno a ako je unavená.. niekedy sa stane že potiahne hodinku, hodinku a pol a to ju potom uspim okolo 3 a to tiež dá taku hodinku .... a otázka je stane sa pár krát že ten ranný spánok niekedy potiahne aj 2 hodiny, môžem ju nechávať potom ako večera hore ? Ked ju uspim okolo 4 potom zase večer nechce zaspať, alebo na ranny spánok ju mám budiť? mohli by ste mi prosím poradiť?

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Spánok je veľmi individuálny a variabilný. Sú deti, ktoré nepotrebujú veľa spánku a sú deti, ktoré majú dva denné spánky takmer do 18-teho mesiaca. Nie som spánkový poradca, takže Vám neviem poradiť dáko seriózne. Avšak najideálnejšie je, ak to robíte tak, ako sa Vám zdá najvhodnejšie pre Vaše dieťa. Ak má dlhý prvý spánok a nie je dáko veľmi unavená, môže potiahnuť do večera a pôjde vám spať skôr. No, ak vidíte, že je proste mrzutá a unavená, tak jej proste asi treba aj ten poobedný spánok ešte. Aj keď možno už len kratší. S tým budením detí z ich spánkov nie som úplne nadšená, no chápem, že nie vždy je to jednoduché... Verím, že nájdete spôsob, ktorý bude pre Vás doma, čo najlepšie vyhovujúci. S pozdravom doki Katka