Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
460 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Bolesť brucha 3m

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa poradiť ako postupovať mám 3 mesačne bábätko (za tYDen ma 3m). Už asi 6 deň nám navecer začal robiť to že sa schuli do klbka a začne strašne tlačiť až je fialový a nič mu nejde následne je strašný plač až sa zachádza a do toho mi začne zvracať mlieko ktoré vypil (je čisto na MM).
    Doobeda mu ide aj stolica aj vetry ale poobede navecer je to hrozný boj ak aj skúsim rektalnu rúrku nejde nič ani vzduch ani stolica.
    Dávam mu sabsimplex a probiotiká
    Následne navacer odmieta kojenie aj fľašku
    Je normalne aby tak silno dieťa tlačilo ? Nemôže mu to niečo spôsobiť ?
    Čo by mu mohlo pomôcť ?
    (Asi od 6tt mával koliky a vtedy sme skúšali aj coliprev a babycalm ale najlepšie zaberalo SAB simplex a v nutnom prípade rurka, potom bolo asi 2 týždne úplne bez problémov všetko) a teraz sa objavilo toto
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Nuž asi jedine, ak vidíte, že to "naňho ide" si ho vziať na ruky, na tigríka, či do inej odgrgávacej a bruchomasírujúcej polohy a skúsiť mu v tom trochu pomôcť/uľaviť. Zvláštne je, že cez deň s tým problém nemá, ako píšete. Že len večer. Či je na večer taký prejedený alebo, o čo ide, je ťažko povedať. Toto sú ťažkosti, o ktorých je lepšie podebatovať viac, viac sa popýtať, a tak.
    Ideálne cestou videokonzultácie:
    https://services.bookio.com/oki-doki/widget
    S pozdravom doki Katka