Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
414 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Sopliky a odsavanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, moj maly ma 5tt a sopliky zelene/zlte. Davam Libenar a podari sa mu vykychnut soplik sem tam ale aj tak strasne pocut ako je s nimi zahlieneny ako nemoze dychat, dusia ho a aj stekaju podla mna lebo kasle. Ze vraj take male babätka nemozu odsavat lebo sa moze poskodit sliznica,tak tvrdi nasa pediatricka. Ako mu mam teda pomoct? Mozem aj odsavat? Napr odsavackou Baby love z DM? Dakujem za vas odborny nazor. Ja uz sa neviem pozerat ako sa trapi.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Prajem pekný deň! Nuž ja by som ho určite poodsávala. Sprvu môžte skúsiť ústnou odsávačkou. No, ak sa Vám tou nepodarí odsať, tak aj odsávačkou elektrickou alebo takou na vysávač. Z môjho hľadiska je podstatné, aby šli tie sople von. Aby sa nám nestalo, že mu stečú dole alebo do ucha a to už bude vážnejšie. Taktiež môžte dať vyvýšenú polohu postieľky, prevesiť mokrú vyžmýkanú plienku cez bočnicu postele. Ale to sú také vedľajšie režimové opatrenia. Podstatné je dať sopeľ preč z nosa... A taktiež teda, ak Vám aj kašle, akby sa ten kašeľ zintenzívňoval, bude asi vhodné, aby ho niekto popočúval. S pozdravom doki Katka