Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
403 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Problémy s jedením

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Vám prajem. Prosím Vás, synček 16m nám absolútne odmieta zjesť akékoľvek kúsky. Keď nás vidí niečo jesť napína ho. Aj jeho ked mu chcem dať niečo v kúskovej forme stále napína a začne plakať. Už neviem ako ďalej.
    Bolo obdobie, že nám spapal aspoň trocha chlebíka alebo rohlika, pripadne ryžu a cestovinu v mixovanom prikrme, myslela som že už to pôjde, no znova opäť všetko odmieta
    Prosím vás o radu. Treba mu dat nejaké vyšetrenia spraviť? Vahovo ma 10kg.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Toto je téma, o ktorej sa treba viac porozprávať, položiť si doplňujúce otázky (vieme sa o tom porozprávať vrámci videoknzultácie: https://services.bookio.com/oki-doki/widget). Lebo to kľudne môže byť k prerezávajúcim sa zubom, pri ktorých sa deti častokrát vrátia len ku kašovitej strave alebo dokonca len k mlieku - skúste si prečítať článok:
    https://vasaokidoki.sk/vymyslance-s-jedlom/

    Nemyslím si, že to potrebuje vyšetrovanie dieťaťa, aspoň zatiaľ nie - skôr by sa hodil rozhovor - kedy to začalo, za akých okolností, ako si rastie, ako ciká, kaká, má energiu, hrá sa, je čulý, či je dojčený, či má umelé mlieko, atď.
    Toto všetko nám napovie, či je to niečo vážne a treba to riešiť alebo je to len obdobie, ktoré prejde.
    S pozdravom doki Katka