Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand

Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
412 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Katarína Legrand, alias OkiDoki, pediatrička  a mama dvoch dcér. Je autorkou úspešnej knihy Pediatra pre zvedavých rodičov.   

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Pediatrická poradňa MUDr. Kataríny Legrand
  • Bolest chodidla u 3r dcerky

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pani doktorka, chcela by som sa poradiť, 3r dcérka občas- možno raz za 2-3 týždne v noci place že ju boli nozka (chodilo zo spodku na pravej nohe), hlavne zo spánku ale aj vecer. Vždy je to len prava noha. Už sa to stalo asi 4x.
    Koncom augusta ju do pravej nohy (chodilo-nart) niečo ustiplo a od cca 27.8. tam mala biely ohraničený svrbivy stipanec. Žiaľ boli sme vtedy mimo SK, tak nám dr. odporučila dať fenistil a zmizlo to. 20.9. sme boli na krvi a testy na boreliozu vyšli negatívne.
    Myslite že to môže mať súvis? Aký postup prosím odporúčate? Ďakujem krasne.

    Odpovedá: MUDr. Katarína Legrant

    Dobrý deň! Súvis to môže aj nemusí mať. Podľa popisu ťažkostí bez štípanca mi to príde najskôr na rastové bolesti. Aj keď tie bývajú častejšie obojstranné, avšak viem si predstaviť, že by to mohlo byť výrazne citeľnejšie len na jednej nohe. Najmä to, že je to v noci a k večeru, sedí k tým rastovým bolestiam. Avšak ten štípanec do toho trošku nenahráva. Ak je vylúčená borelióza, to je hlavné. Či má bolesť pre to, že tam bol dáky štípanec, nie je jednozančne vylúčiteľné. Skúsila by som jej na to dať zakaždým, keď sa bolesť vyskytne, masť s Arnicou - Traumeel a uvidíte, či jej to pomôže alebo nie. S pozdravom doki K.