Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Piata choroba 2

    , Autor: Dušana_1

    Dobrý deň, pán doktor,

    Ďakujem za odpoveď k tej piatej chorobe ale asi sme sa nepochopili, ja som mala dňa 4.4.2024 NT ultrazvuk, a nie hodnotu 4,4, čiže bol v poriadku, aj všetky merania aj skríningy ok, NT bol dokonca myslím, že do 1,0. Aj výsledky z odberov teraz v 16tt boli absolútne v poriadku. Aj sono.
    Len teda rozmýšľam, že či je postačujúci teda až ďalší veľký ultrazvuk v 20tt (ja mám 24.5.2024) alebo mám isť medzi tým ešte na jeden, lebo za akú dobu sa vie ukazáť na plode infekcia ? Hneď či aj za 2 mesiace od prekonania choroby. A ešte rozmýšlam- kebyže som ju prekonala v marci budú vedieť na základe protilátok v tele kedy bola prekonaná ? Má to ešte vôbec zmysel ? Inak som z Bratislavy, u vás nerobíte odber na protilátky ?
    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    u nás robíme odber na protilátky, tie sa však stanovujú v národnom referenčnom centre, kde s tým občas bývajú problémy. Vo Vašom prípade bude stačiť sledovanie plodu a eventuálne vyšetrenie rýchlosti toku krvi v mozgu, či nedochádza k chudokrvnosti plodu.