Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,865 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Mimomaternicové tehotenstvo a dutinka v maternici

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň, pred týždňom v utorok som mala krvný odber hcg - hodnota bola 9,14 a na sone nebolo vidieť nič. Pani doktorka si myslela že pôjde o biochemické tehotenstvo, preto ma objednala na kontrolný odber a sono o týždeň. Výsledok utorkového odberu odberu bol 104,9. Deň na to na sone povedala, že v maternici vidí "dutinku". Čo je to prosím vás tá dutinka? Je to nejaké synonymum pre gestačný vak alebo čo to vlastne je a čo to znamená? Stále totiž hovorí že sa nedá vylúčiť zatiaľ ešte ani mimomaternicové tehotenstvo, že uvidíme. Budúcu stredu mám kontrolný odber a budúci piatok kontrolné sono. Myslíte že už by mohlo byť na usg aj vidieť niečo čo nám potvrdí že neide o mimomaternicové tehotenstvo? Prípadne mala by som nejaké príznaky už teraz ak by išlo o mimomaternicové? Cítim sa úplne v poriadku, preto nerozumiem prečo to stále spomína. Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    hladiny HCG sú extrémne nízke a jedná sa pravdepodobne o začínajúce tehotenstvo. Plod v maternici by mal byť na 100% vidno až pri hladine HCG okolo 1000, takže počkajte na to sono v piatok a uvidí sa.