Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,527 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Progesteron oral

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravim Vas,

    dostala som v zahranici (Belgicko) utrogestan oral od dr na zaciatku tehotenstva. V letaku pisu, ze iba oralne. Porovnala som so slovenskym utrogestanom, zlozenim a aj zvonka je uplne identicke.
    Kedze od toho utrogestan oralu ma bolia creva, chcela by som zavadzat radsej zo spodu. Bola som v lekarni, kde mi nevedeli 100% poradit, povedali iba tolko, ze toto je novinka, davnejsie existoval kombinovany, tento iba oralne. 100mg oral - 200mg vaginalne, co uuuplne pasuje so slovenskym. Nechapem. Aj vyrobca je ten isty, jedine krabicka je ina.

    Pytala som sa lekara, on povedal, ze je jedno kam to dam, nevadi, ze to je oralne - vaginalne ale treba zvysit davku na dvojnasobok. Pytala som sa mojho znameho gynekologa, on zas povedal, ze utrogestan oral nema take vstrebavanie vo vagine. Naopak ano, cipky zhltnut, ale oral do posvy nema az taky vyznam a efekt.

    A po druhe, v slovenskom letaku zas neodporucaju brat oralne v prvom trimestri. Kvoli tazsiemu zaludku?

    Takze ja uz naozaj neviem, a mam v hlave chaos z tych liekov.

    Snad vy mi uz viete odpovedat a dat veci do poriadku......