Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,458 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • 6/1 tmavo hnedý vytok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán profesor.
    Prosím Vás som už vo veľkých obavách.
    Som v 6 týždni tehotenstva dňa10.1. som začala krvácať našťastie ako to začalo aj sa zastavilo. Bola som v nemocnici na pohotovosti tam mi pichli injekciu na zastavenie krvácania. Pán doktor zistil, že dieťatku je počuť srdiečko všetko vyzerá v poriadku . Keďže už beriem duphasto 3x2 , ascorutin 3×1 , pridal mi magnézium 3×1.
    Môj gynekológ po tel. rozhovore mi nariadil kludovy režim a mam prísť 31.1.
    11.1. som mala zvyšky z krvácania veľmi málo v hnedej farbe ale dnes 12.1. mam opäť teraz od poobedia keď sa utriem tmavšie hnedý vytok .
    Prosím Vás môže to byť ešte z toho krvácania čo bolo 10.1. a vyšetrenia ultrazvuku zo spolu čo mi robili v nemocnici. Ak áno dokedy to môže trvať? Alebo mam ísť keďže je začiatok víkendu na pohotovosť?
    Už som pred 8 rokmi prišla o dieťatko a mam naozaj z tejto situácie obavy a otázniky.
    Za odpoveď vám vopred ďakujem veľmi

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    netreba žiadne opatrenia, stačí počkať, ak je plod zdravý, prežije, ak je poškodený (čo sa stáva) tak sa potratí. Liekov máte habadej (väčšinou neúčinných), takže už aj tak Vám nemajúú čo napísať. HLáste sa v poradni podľa objednania, ak by ste krvácali silnejšie ako pri menštruácií, stačí kontrola v nemocnici ráno.