Klobása
, Autor: Registrovaný používateľDobrý deň, zjedla som 4 očká na ktorých bola domáca klobása údená studeným dymom ... mám mať nejaké obavy ? Dá sa zistiť či je všetko ok ?...ďakujem za odpoveď
Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických problémov odpovedá Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.
Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.
Dobrý deň, zjedla som 4 očká na ktorých bola domáca klobása údená studeným dymom ... mám mať nejaké obavy ? Dá sa zistiť či je všetko ok ?...ďakujem za odpoveď
Dobrý deň,
riziko nákazy toxoplazmou aj listériou je minimálne, myslím, že sa nemusíte znervózňovať.
Dobrá bola?
Dobrý deň pán doktor mohla by som zjesť čerstvú klobásu ktorá bola grilovaná ? Neviem ako dlho sa grilovala pretože dala nám to svokra. Robila to počas obeda takže už pravdepodobne bude vychladnutá tak by som si ju zohriala v mikrovlnke. Nehrozí mi z takejto klobásy texoplazmóza nemusím sa obávať ? Akurát je ešte to že je ta klobása dosť mastná. Som v 21 týždni tehotenstva. Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň,
ak bola klobáska ugrilovaná, tak sa toxoplazmozy nemusíte obávať. Čo sa týka masti, tak tá tehotenstvo neohrozuje, na druhej strane nie je to ideálna súčasť zdravej stravy, ale raz za čas si to možno dopriať, hlavne ak je to od milovanej svokry.