Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tehotenský test pozitívny a z krvi negatívne

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobrý deň. Z menším oneskorenim som menzes dostala 9.10.2023 trval 4dni ale bol dosť slabý a taky ružovohnedy.. nezdalo sa mi to, tak som si kúpila tehotenský test. 13.10.2023 som si spravila a bol pozitívny síce čiarka bola dosť slabá, tak som skúsila znovu o 2 dni na druhom teste už bola čiarka silnejšia.. mam aj nejaké priznaky bolia ma prsia aj svrbia a mňa nikdy tak nebolelo ani nesvrbeli.. trápi ma aj trochu akné. Býva mi nevoľno, mávam zimnicu, bolia ma klby. Trapia ma aj kŕče v nohach..Nechuť do jedla.. 22.10. To bolo v nedeľu som začala špinit to trvalo 2 dni nedelu a pondelok. V pondelok som išla aj ku Dr. Lebo som.nevedela na čom som. Povedala som mu všetko spravil mi Sono, na sone nič nebolo vidno, chcel mi spraviť sono zo spodu ale keďže som špinila tak som si dala tampón pre istotu tak mi nemohol urobiť.. tak mi teda zobrali krv na zistenie prítomnosti HCG v krvy.. dnes som volala za výsledky no bohužiaľ HCG bolo negatívne sestrička spomínala by som mala mat nad 8 ale že mám 5/6 že je to také.žemoze byt ale aj menusi. a že mám prísť na kontrolu o mesiac.. je tam nejaká šanca ze som tehotná len je ešte priskoro? Prečo mi vyšli 2 tehotenské testy pozitívne a z krvy negatívne? Dneska som si urobila aj jeden test značky pepino a bol negatívny.. na čom som teda? Môžem byť tehotná alebo nie? Je v tom nejaká mala šanca ze o mesiac bude HCG vyššie a bude na sone vidiet maly zazrak? O bábätko sa uz snazime 2 roky..Ďakujem za odpoveď..

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pravdepodobne sa jednalo o tzv. biochemické tehotenstvo, otehotneli ste, ale plod sa neuchytil a potratil sa. To sa stáva veľmi často, nič to neznamená, ak plánujete graviditu, treba sa naďalej normálne snažiť o otehotnenie.