Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,520 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Dilatacia kluciek plodu do 10mm

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň som v 33+1tt..chodím do rizikovej poradne z dôvodu zväčšenia panviciek do 8mm...ináč všetko stále v poriadku..pred týždňom som ležala v nemocnici na pozorovanie z dôvodu môjho pocitu znížená pohybová aktivita robene usg 2x stále iným lekárom všetko bolo super bez problémov...o 4 dní som navštívila rizikovu poradňu v správe som si našla dilatacia kluciek plodu do 10mm...mňa o ničom neinformovali len som si v správe prečítala...môžte mi to prosím vysvetliť.. za 4 dní sa niečo objaví co iný nevideli??ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    toto budete musieť prebrať s lekárom, ktorý Vám napísal tento nález. Zrejme mal pocit, že má dieťa rozšírené črevné kľučky, ale nepíše či sa jedná o tenké alebo hrubé črevo ani sa nevyjadruje k obsahu a jeho echogenite. Naozaj iba veľmi ťažko možno z tohto nálezu niečo usudzovať.