Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
18,709 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Tlak na hrudi

    , Autor: Ada_12315

    Dobrý deň, mávam návaly tepla a tlak na hrudi najprv som to mávala len večer keď som ľahla do postele no teraz sa mi to deje aj cez deň. Musím to predychavat. Momentálne som v 36 týždni tehotenstva a začali mi strašne nohy opuchat. Magnézium som vysadila lebo som mávala silné hnačky vraj z neho. Takže dám si ho keď raz za deň.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    opuchy nôh sú v tehotnosti bežné, pretože v krvi je menej bielkovín a tekutiny preto unikajú do tkanív, a nohy sú najnižšie, takže tam sa unikajúca tekutina hromadí najviac. Zvýšte príjem bielkovín a vykladajte si nohy pri ležaní vyššie.
    Ale tlaky na hrudi nie sú normálny príznak, určite by bolo dobré vyhľadať pôrodnicu, kde budete rodiť a nechať sa vyšetriť.

Podobné otázky

  • salbutamol a tlak na hrudi 3

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den,

    chcem sa este opytat, ak priznaky pretrvavaju aj po vysadeni, resp. miznu len velmi pomaly, je potrebne kardiologicke vysetrenie?
    dakujem

  • salbutamol a tlak na hrudi 2

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor, dakujem za rychlu odpoved, chcela by som sa Vas este opytat, za aky cas od vysadenia salbutamolu by mali tie neprijemne priznaky na hrudi a pri srdci vymiznut? ma salbutamol dlhodobe ucinky?
    dakujem