Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Pasívne fajčenie

    , Autor: Megina

    Dobrý deň, chcem sa opýtať ohľadom pasívneho fajčenia. Člen domácnosti fajčí v miestnosti, cez ktorú občas prechádzam. Často pri tom na neho narazím práve keď fajčí, čiže sa aj ja toho dymu nadýcham. Je to síce len pár sekúnd, no napriek tomu mám obavy či to nemôže nejako bábätku uškodiť. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    myslím, že takáto krátka expozícia nemá na vyvíjajúci sa plod vplyv.
    Ak by si zapálil počas spoločného pobytu v jednej miestnosti, je potrebné ho upozorniť, že nechcete vdychovať škodliviny. Ale občasný prechod cez zafajčenú miestnosť riziká komplikácií nezvyšuje.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo a cigary

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň,

    pán doktor, chcem sa spýtať som asi v 6.týždni tehotenstva a v práci sa každodenne stretávam z pachom z cigár, veľmi mi to prekáža, môže to ublížiť dieťaťku? Môže to ohrozovať aj mňa, keďže som bronchiálna astmatička? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    pasívne fajčenie je tiež škodlivé, menej ako aktívne, ale je. Závisí na koncentrácii dymu. Určite by to mal zamestnávateľ zohľadniť.